Pobresa Zero insta els partits a incloure la lluita contra les desigualtats a l'agenda política

La plataforma ha llegit un manifet davant del Parlament de Catalunya per commemorar el Dia internacional de l'eradicació de la pobresa


Ahir al matí la plataforma unitària Pobresa Zero, que agrupa més de 3.200 entitats d’acció social de Catalunya, va reivindicar la responsabilitat dels poders públics de desplegar polítiques predistributives i redistributices per “eradicar la pobresa” i “reduir les desigualtats”. Ho va fer en el marc del Dia Internacional per a l'eradicació de la pobresa, que se celebra avui. 

 

En una acció simbòlica davant del parlament de Catalunya la plataforma va  llegir un manifest i va entregar al Registre del Parlament un calendari i una carta per cada diputat de la legislatura. “Reclamem que les mesures que presentem avui siguin d'implantació ràpida, de manera contundent i que arribin a tothom”, va dir la degana del Col•legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Núria Carrera.
 
La campanya ‘Posa-t’ho a l’Agenda’ ha establert 12 propostes per “eradicar” la pobresa i “fer” Catalunya un país més “just”, una per cada mes de l’any.
 
La iniciativa defensa l'adopció de noves polítiques fiscals, salarials i de protecció social. “Només es convertirà en realitat si els polítics i els governants situen les polítiques socials en el centre de l'acció política”, va  manifestar el president de la Taula d'entitats del Tercer Sector, Oriol Illa.
 
Entre els 12 fronts en la lluita contra les desigualtats, destaquen el desenvolupament d’un sistema de prestacions que garanteixi uns mínims a tothom, l’ habitatge digne i la necessitat de garantir els serveis sociosanitaris com a dret.
 
A l'acte hi han acudit membres de Ciutadans, Junts pel Sí, PSC, Catalunya Sí que es Pot i la CUP. El PP no ha fet acte de presència.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article