En marxa la 2a edició del Baròmetre de l'Ocupació del Tercer Sector Social

La Confederació impulsa aquest estudi per conèixer l'estat del sector i fa una crida a les entitats a omplir un qüestionari amb les seves dades


Per segon any consecutiu, La Confederació impulsa el Baròmetre de l'Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya, un projecte estratègic amb la finalitat de fer un dibuix fidedigne de la situació i l'evolució de l'ocupació en el sector no lucratiu d'atenció a les persones i serveis socials.

S'estima que actualment el Tercer Sector Social a Catalunya ocupa 85.645 persones, un 15% menys que el 2011. La primera edició del baròmetre, presentada el passat abril, va posar de manifest "que el Tercer Sector Social ha resistit en millors condicions la crisi que el mercat laboral català ja que en ple context de recessió, el sector ha fet esforços per mantenir l’ocupació", explica Laia Grabulosa, directora tècnica de la patronal, en un article.

L'edició d'enguany, segons els impulsors, és "fonamental per consolidar la iniciativa i disposar, per primera vegada, d’una sèrie de dades periòdiques". És per aquest motiu que la Confederació fa una crida a la participació de les entitats i federacions amb més de quatre professionals contractats, que poden respondre un qüestionari electrònic fins el 27 de novembre. El treball de camp del Baròmetre de l’Ocupació es durà a terme des d’octubre i fins aquesta data, a càrrec de l’Observatori del Tercer Sector (OTS).

El projecte compta amb el suport de la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya. En aquesta segona edició, permet a les entitats que ja hi van participar el 2014 sol·licitar per correu el qüestionari pre-omplert amb les dades aportades l’any passat, per tal de tornar-les a validar o actualitzar-les.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article