Concentració per demanar el tancament definitiu del CIE de la Zona Franca

La Plataforma Tanquem els CIE ha convocat una manifestació a la Plaça Sant Jaume de Barcelona aquesta tarda a les sis


El centre d'internament d’estrangers (CIE) situat a la Zona Franca de Barcelona tancarà temporalment la setmana que ve i fins al febrer per fer obres al seu interior. La Plataforma Tanquem els Cies ha convocat una concentració avui a les sis de la tarda a la Plaça Sant Jaume per demanar que no s'obri mai més i que cap "veí sigui privat de llibertat pel seu lloc d'origen".

En els darrers dies els responsables han buidat el centre. Alguns interns, entorn a una desena, han estat traslladats els CIE de València i Madrid i més de 50 han estat deixats en llibertat, en mans d'ONGs. Es tracta dels casos en què els països d'origen no els reconeix com a ciutadans.

Des de la Plataforma Tanquem els CIE celebren la notícia de la clausura del centre, en el qual s'hi duran a terme remodelacions dels banys, després que un equip de magistrats supervisés les instal·lacions i denunciés a la policia nacional que hi havia deficiències que impedien una estada humanitària dels interns.

Durant el temps que duri el tancament a Catalunya no es privarà de llibertat a cap persona per la seva situació administrativa, fet que posa en qüestió l'internament dels immigrants sense documentació. El passat 23 de juliol el Ple del del Parlament de Catalunya, en la seva última sessió de la legislatura, va aprovar demanar al Ministeri d'Interior al tancament dels CIE.

El document aprovat demanava set mesures cautelars fins al tancament del CIE de la Zona Franca: la instauració de vàters dins les cel·les, atenció sanitària 24 hores al dia, sales perquè les visites i els interns puguin tenir un espai d'intimitat, l'avís als interns amb antelació suficient del dia de deportació perquè puguin acomiadar-se dels seus, un servei de traducció pels advocats, la presència de vigilants civils i no policies al centre i l'accés sense restriccions dels càrrec electes de l'Ajuntament, el Parlament i el Síndic de Greuges.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article