'Desmilitaritzem l'Educació', campanya per a un ensenyament lliure d'armes

40 entitats denuncien la presència permanent de l'exèrcit al Festival de la Infància de Barcelona i al Saló de l'Ensenyament


En el marc de la II Setmana Internacional d'Acció contra la Militarització de la Joventut, del 14 al 20 de novembre, més de 40 entitats vinculades al foment de la pau i l'educació sumen esforços amb l’objectiu d’impedir la presència de les institucions militars i els seus valors en els espais educatius.

La campanya 'Desmilitaritzem l'Educació' va néixer ara fa set anys per sensibilitzar la comunitat educativa i la societat en relació als "mecanismes de legitimació de la imatge de l'exèrcit" en espais on "hauria de promoure's el sentit crític, la transformació, la justícia social i la resolució no-violenta dels conflictes".

Amb l'imminent arribada del Festival de la Infància de Barcelona- tindrà lloc del 27 de desembre al 4 de gener- la iniciativa pren volada. La presència permanent de l'exèrcit en aquest esdeveniment, així com en el Saló de l'Ensenyament, impulsa la crida de la campanya per tal que l'Ajuntament de Barcelona, el Parlament de Catalunya i les diverses forces polítiques es posicionin en relació a la propaganda militar en escoles, instituts i altres espais educatius i d'oci juvenil.

Des del departament de premsa de la Fira de Barcelona, el recinte on se celebra el Festival de la Infància, encara no han confirmat la presència de l'exèrcit en l'esdeveniment, però tot apunta que hi seran. La campanya denuncia que es presenti a les forces armades amb una imatge "edulcorada dels seus principis i com una opció divertida de formació professional" i que no s'aprofundeixi en "l'anàlisi del desequilibri entre el pressupost del Ministeri de Defensa i les greus retallades imposades a les partides socials".

'Desmilitaritzem l'Educació' ja ha fet arribar a les institucions i entitats organitzadores diferents mostres de rebuig. Fins al moment no han obtingut cap compromís ni resposta clara.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

lourdes
2.

jj

  • 0
  • 0
lourdes
1.

.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article