Crida a les farmàcies perquè participin en un recapte de medicaments

L'ONG Banc Farmacèutic organitza la 9a edició d'una recollida que tindrà lloc el 20 de febrer a 12 províncies de l'Estat


L'ONG Banc Farmacèutic impulsa la 9a edició de la Jornada de Recollida de Medicaments. Se celebrarà el dissabte 20 de febrer en 12 províncies espanyoles, entre les quals Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona.

L'objectiu d'enguany és aconseguir donar resposta a les 42.000 sol·licituds de medicaments  sense prescripció mèdica que l'ens ha rebut per part de 111 entitats que atenen col·lectius vulnerables.  Per aconseguir-ho l'organització no governamental ha fet una crida a les farmàcies perquè col·laborin en l'acció solidària.  

Durant la jornada de recapte, les farmàcies que hi participen han d'animar els ciutadans a comprar els medicaments demanats per una entitat assistencial de la seva zona.  Des de l'organització expliquen que només es recullen els medicaments sol·licitats per les entitats "per focalitzar esforços en necessitats reals" i recorden que aquests han d'estar sense encetar.

Entre els medicaments més sol·licitats destaquen antisèptics i desinfectants, analgèsics, antiinflamatoris, laxants i alguns productes de parafarmàcia com termòmetres i apòsits pel tractament de cremades.

L’any passat es van recollir 28.000 medicaments dels 34.312 que havien sol·licitat les 108 entitats que hi van participar. La 8a edició de la Jornada de Recollida de Medicaments va comptar amb la participació de 553 farmàcies repartides en 10 províncies.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article