Compte enrere per la setena edició del 'Gran Recapte d'Aliments'

La iniciativa vol recollir més de 5.000 tones de queviures arreu de Catalunya entre el 27 i el 28 de novembre


Milers de voluntaris es mobilitzaran el proper divendres 27 i dissabte 28 de novembre per fer possible la setena edició del Gran Recapte, impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya.

Enguany, la fita és superar les 4.686 tones de queviures recollides el 2014. "Especialment demanem llet, oli, llegums i conserves de peix o carn", explica el president de la Federació de Bancs d'Aliments de Catalunya, Frederic Gómez.

La iniciativa solidària ja compta amb més de 20.000 voluntaris inscrits, però se'n necessiten 5.000 més per cobrir els 2.500 punts de recollida habilitats a mercats i supermercats del territori. Aquelles persones que hi vulguin participar poden registrar-se al web www.granrecapte.com.  

Sota el lema "Tu el fas gran", el recapte vol donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades. Alhora, però, busca "sensibilitzar sobre la situació d’exclusió social que pateix el 20% de la població a Catalunya, agreujada per la crisi econòmica dels darrers anys”.

Crida a la participació ciutadana

Durant l'acte de presentació de la iniciativa, el  president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga, ha demanat "la col·laboració de la ciutadania per aconseguir el màxim volum de menjar ".

Així mateix, ha agraït el suport de les cadenes d'alimentació, que cediran espai a les seves botigues per ubicar els punts de recollida i que, a més, faran donacions per completar les dels seus clients. També ha destacat l'ajuda d’empreses com Integra2 i Azkar, que oferiran els seus serveis de transports per dur els aliments des dels punts de recollida fins a les naus cedides on es farà la classificació de queviures.  

Enguany, Danone col·laborarà amb la donació de iogurts, posant en marxa una campanya de sensibilització i promovent recollides entre els seus empleats. A més, donarà gran part de les 11.700 banyeres de cartó que s’ubicaran als punts de recollida. La resta les facilitarà l’empresa Cartonajes Petit.

Informació de la ciutat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article