#CapConversaPendent, nova campanya perquè es parli sobre salut mental

Obertament ha presentat aquesta tarda una iniciativa que pretén generar 10.000 converses d'aquesta temàtica el mes de febrer


Hi ha dades que esgarrifen i mites que encara ens persegueixen. A dia d'avui, el 29% dels catalans creu que la manca d'auto-disciplina és una de les principals causes dels problemes de salut mental i el 21% no deixaria que persones que han estat ingressades per aquesta patologia tinguéssin cura d'altres.

La millor eina contra l'estigma és parlar amb persones que conviuen o han conviscut amb aquesta malaltia. Precisament, aquest és l'objectiu de la nova campanya d'Obertament, #CapConversaPendent ,presentada aquesta tarda a Tuse Studio, el recinte on s'ha enregistrat l'espot .    

La iniciativa vol que les persones que coneixen algú proper que ha passat per un episodi de salut mental parlin sobre aquest tema. A més.  s'ha proposat que 10.000 catalans entrin al web de la campanya -on s'hi pot trobar l'espot i vídeos testimonials- perquè deixin el seu compromís d'abordar un conversa pendent amb un familiar, amic o company de feina  i ho comparteixin a les xarxes. La pàgina té un comptador de converses que recollirà les que manquen per aconseguir el repte.   
 



Parlar de salut mental NO és complicat

1 de cada 4 persones té o tindrà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, segons estimacions de la Organització Mundial de la Salut (OMS). No obstant, aquest tema sovint és tabú i són moltes les persones que no gosen parlar-ne amb gent que hagi viscut aquest tipus de malatia.

Els esdudis sobre estigma han detectat que existeixen diversos frens que dificulten aquest apropament: el sentiment que no sabrem què dir o que empitjorarem les coses, la falsa premisa que la història serà massa íntima o dramàtica; i la sensació que potser la persona que conviu amb la malatia no vol parlar-ne i que si vol fer-ho ja ens ho dirà.


Altres testimonis

 




 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article