Set atletes amb discapacitat intel·lectual correran la mitja marató de Barcelona

Els esportistes de Special Olympics Catalunya-ACELL estaran a la línia de sortida d'aquesta nova edició de la cursa que se celebrarà diumenge 14 de febrer


Set esportistes de Special Olympics Catalunya participaran de nou en l' eDreams Mitja Marató de Barcelona el proper diumenge 14 de febrer. Per a tres d’ells serà la primera vegada, però els bessons Peláez, el Roger Devesa i el Roman Vigara ja en són uns veterans de la prova. De fet, Roman Vigara, l’any passat va convertir-se en el primer atleta amb discapacitat intel·lectual de l'Escola Esportiva Acell en completar els 42km de la Marató de Barcelona. 

Durant tot l’any, els runners de Special Olympics Catalunya-ACELL, entitats que fomenten l’esport entre les persones amb discapacitat intel·lectual, s'entrenen i participen en altres competicions de la ciutat com la Jean Bouin, la Cursa de la Mercè o la Cursa Popular per la Integració “La Maquinista”. En aquest cas, la mitja marató de diumenge s'espera que s'allargui entre una hora i 40 minuts i una hora i 55 minuts per aquests corredors. La sortida tindrà lloc a tres quarts de nou del Passeig Pujades de Barcelona.

L'esport com a eina d'inclusió

Des de l'agrupació esportiva Special Olympics afirmen que «el fet de prendre part en proves com la Mitja Marató de Barcelona promou des d’un punt de vista positiu la integració a la societat de les persones amb discapacitat». De fet, l’atletisme és només una de les 16 disciplines esportives que impulsen conjuntament amb  la Federació ACELL.

Recorregut
 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article