20 menors transsexuals ja disposen de targeta sanitària amb el seu nom sentit

La Generalitat treballa per establir un reglament perquè també puguin sol·licitar-la les persones majors d'edat


L'àrea d'Igualtat, Tracte i no Discriminació LGTB de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, en coordinació amb la Conselleria de Salut, ha expedit des del passat novembre i fins al 21 de març d'enguany un total de 20 targetes sanitàries amb el canvi de nom de persones menors d'edat transsexuals.

Així ho ha confirmat la consellera Dolors Bassa en una resposta parlamentària que ha difós Europa Press, on també ha assegurat que s'està treballant per establir un reglament perquè les persones majors d'edat transsexuals puguin sol·licitar la targeta sanitària amb el seu nou nom (conegut com 'nom sentit'), tal i com va anticipar el passat febrer.

Segons la consellera, actualment la Generalitat està elaborant els protocols necessaris perquè les persones transgènere i intersexuals siguin tractades i anomenades amb el nom sentit. Per altra banda, treballa conjuntament amb entitats LGTB catalanes per elaborar la proposta d'un nou decret del Consell Nacional LGTB.

Mesures concretes del govern

Bassa ha destacat altres mesures que s'han dut a terme des del govern per combatre la discriminació de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB), com ara la creació del Servei d'Atenció Integral de les víctimes, que incorpora protocols d'intervenció.

A més, s'han redactat protocols d'atenció i derivació a través del 012, 112 i 061, s'ha impulsat la bústia de contacte per atendre les peticions d'informació en línia i s'ha creat una oficina virtual de tràmits per facilitar la presentació de denúncies. S'han redactat convenis de col·laboració amb el Ministeri Fiscal, el Síndic de Greuges i l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH), i s'han proposat convenis marc i concrets amb ajuntaments catalans.

També s'ha creat la Comissió Interdepartamental de polítiques de LGTB amb representació de tots els departaments de la Generalitat, que ha elaborat i està implementant el pla 2015-2017, que preveu el desplegament de la Llei 11/2014 per garantir els drets d'aquest col·lectiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article