'Màgic Mundis', un nou llibre per estimular alumnes amb altes capacitats

És un llibre pensat com a recurs didàctic per treballar conjuntament a l'aula i adreçat a Parvulari i primer cicle de Primària


L'escriptora i mestra María Sánchez Dauder ha publicat un nou llibre de contes que té per objectiu estimular els alumnes més petits amb altes capacitats intel·lectuals. Titulat 'Màgic Mundis', parla de les aventures de dos germans, Dan i Nica, de 7 i 3 anys, que viatgen amb una bola del món màgica.

Amb aquest llibre, l'autora vol que les històries dels dos infants puguin arribar als alumnes d'educació infantil i primer cicle de primària i els engresquin i ajudin a resoldre les seves curiositats després de llegir-lo. Paral·lelament, l'autora pretén que aquesta obra sigui un recurs pels mestres per treballar a l'aula.

El llibre, editat per Horsori en llengua catalana, s'estructura en cinc parts: Tradicions Mundis, Cultures Mundis, Transports Mundis, Animals Mundis i Miscel·lània Mundis.

A Tradicions Mundis, el Nadal i la Pasqua són els eixos vertebradors de les aventures, i a Cultures Mundis els dos germans viuen tradicions i costums d'arreu del món. Per altra banda, a Transports Mundis els protagonistes experimenten aventures a partir de la utilització de mitjans de transport molt particulars per terra, mar i aire, i Animals Mundis està ambientat en una granja d'animals. L'últim capítol és una barreja de contes de temes diversos, com ara el cicle de l'aigua, la música, la història o el cos humà.

Altres obres de l'autora

No és la primera vegada que María Sánchez Dauder publica llibres per a infants amb altes capacitats intel·lectuals. L'autora té una col·lecció, ara per ara, de quatre llibres que giren entorn del mateix tema: les altes capacitats a l'escola inclusiva.

Els viatges de la Boleta Mundis (2015): Els personatges d'aquest llibre també són en Dan i la Nica, amb la companyia de la Boleta Mundis. Es tracta d'un recull de contes amb aventures i continguts culturals diversos, que van des de la història, l''art o la literatura fins a personatges cèlebres, ciència, animals, festes i tradicions. És un llibre adreçat principalment a infants de cicle inicial però també pot ser útil per alumnes de cicle mitjà. Cadascuna d'aquestes històries va acompanyada d'una proposta didàctica en català i en anglès, relacionada amb el propi contingut del llibre.

Animalem (2015): Aquest llibre és un recull de faules per treballar l’educació emocional, els sentiments i les sensacions amb personatges poc coneguts i curiosos del món animal. La tria dels protagonistes respon a la necessitat de captar l’interès dels alumnes amb altes capacitats i aconseguir relativitzar les severs pors i inseguretats.

Els Marrameus del carrer Verat Descarat (2013): Es tracta d'un recull de contes que expliquen les aventures d’uns gats històrics i peculiars, pensats per treballar amb alumnes de cicle superior de primària i de secundària. Aquesta colla de Marrameus viatgen amb els seus lectors i viuen aventures plenes de màgia i coneixements amagats. Amb aquest llibre també s'hi inclouen propostes didàctiques que ajuden als mestres a treballar els continguts que s'expliquen a cada història i facilita la inclusió dels alumnes amb altes capacitats dins l'aula.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article