Es multiplica per deu el nombre de catalans que consulta la seva història clínica per Internet

72.594 ciutadans van accedir al Cat@Salut La Meva Salut (LMS) l'any passat, davant dels 7.700 que van fer-ho el 2014


Al llarg de l’any 2015, 72.594 catalans van accedir al Cat@Salut La Meva Salut (LMS), l’espai digital de serveis i consulta d’informació clínica que el Departament de Salut i el Servei Català de la Salut (CatSalut) posen a disposició dels catalans. Amb aquesta xifra es multiplica per 10 el nombre de ciutadans que hi van accedir l’any 2014, 7.700.

La plataforma va començar com un programa pilot l'octubre de 2014 en 33 Centres d'Atenció Primària (CAP). L'any passat, però, ja s'hi va incorporar un sistema d'accés per mitjà d'un codi d'usuari i una contrasenya, per tal d'atansar l'eina a la ciutadania. Des de l'abril del 2015, les persones majors de 18 anys  que ho volen poden sol·licitar al  seu CAP de referència un codi d'usuari i una clau, per accedir a la seva informació clínica personal (com ara diagnòstics, informes clínics o resultats de proves i exploracions) en un espai digital accessible en qualsevol lloc i moment.

A través d'aquest espai, els ciutadans poden accedir també al document de voluntats anticipades presentat en el Registre departamental, consultar el seu pla terapèutic, sol·licitar dia i hora de visita, conèixer l'estat de les llistes d'espera i canviar de professional en les àrees bàsiques de salut (ABS).

En els propers mesos també està previst que els ciutadans puguin expressar la  voluntat de ser donants d’òrgans i teixits i es posaran en marxa grups comunitaris virtuals per tal que pacients i professionals tinguin un espai on poder compartir informació i comunicar-se.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article