La Fundació Pere Tarrés becarà les colònies d’estiu a 4.100 infants

L'entitat ha presentat avui la campanya 'Cap infant sense colònies' per garantir que nens i nenes en situació de vulnerabilitat hi puguin participar


La Fundació Pere Tarrés ha iniciat, un any més, la campanya ‘Cap infant sense colònies’. Amb aquesta iniciativa, l’entitat vol garantir que nens en situació de vulnerabilitat tinguin accés a activitats formatives i de lleure. Preveu destinar 985.000 euros a becar les convivències d’estiu de 4100 nens i nenes.

En els darrers 6 anys l’augment de la demanda de beques ha estat del 344%, ha subratllat l’entitat durant la presentació de la campanya, on també ha precisat que l’estiu és el moment en què la situació dels infants vulnerables s’agreuja més perquè disminueix la xarxa d’assistència social i els recursos.

La participació en aquestes activitats permet, segons la Fundació, l’aprenentatge de valors com la solidaritat, el companyarisme i saber compartir, al mateix temps que contribueix a adquirir competències i habilitats com ara el treball en equip, la participació, la negociació, la comunicació entre iguals i l’adquisició d’hàbits saludables. Un seguit de valors que “no són un luxe, sinó una necessitat pels infants en risc d’exclusió social”.

En la mateixa línia, l’entitat ha assenyalat que la impossibilitat d’accedir a l’educació en el lleure “s’ha convertit en un factor més d’exclusió social”. És per això que des de fa gairebé 20 anys, la Fundació Pere Tarrés organitza aquesta campanya de sensibilització i recaptació de donatius per becar infants de famílies sense recursos.

Està previst que les Administracions públiques aportin el 52% del pressupost marcat, les entitats privades, convenis i acords el 40% dels recursos econòmics, i per últim, es preveu aconseguir un 8% del total del pressupost provinent de donatius particulars. Tothom pot col·laborar amb la recaptació de fons a través de la web de la Fundació o bé trucant al 93 430 16 06.

1 de cada 4 infants viu en risc de pobresa

A Catalunya, el 23,7% dels menors de 16 anys viu en risc de pobresa i això repercuteix en l’alimentació, l’estat de salut, l’escolarització i els recursos bàsics o de primera necessitat d’aquests nens i nenes. La Fundació ha fet palesa la “necessitat extrema de poder oferir aquestes beques” que contribueixen a “millorar les capacitats socials i educatives dels infants en situació vulnerable”.  

L’any passat, el 55,47% dels sol·licitants d’aquestes beques sumaven uns ingressos de menys de 3.907€ l’any, provinents de tots els membres de la unitat familiar i l’1,55% no van tenir cap mena d’ingrés al llarg de l’any.

L’entitat organitzadora

La Fundació Pere Tarrés és una organització sense ànim de lucre d’acció social i educativa, que té com a objectiu educar en el temps lliure, promoure el voluntariat, millorar la intervenció social i enfortir el teixit associatiu. Amb més de 50 anys d’història, s’ha constituït com una institució representativa en l’àmbit de l’educació en el lleure a Catalunya.

Aquest estiu, un total de 20.000 infants i joves participaran en les activitats programades per la Fundació Pere Tarrés amb el suport de 4.000 monitors, majoritàriament voluntaris.


 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article