Peces tipus Lego perquè els infants cecs aprenguin Braille jugant

De moment, aquest joc només està disponible a Brasil i s'està treballant per ampliar-ne la producció


Braille Bricks és el nou projecte de la Fundació Dorina Nowill perquè els infants cecs puguin aprendre a llegir i escriure a través del joc. Es tracta d'una modificació del disseny clàssic de les peces Lego que inclou totes les lletres de l'alfabet Braille i permet formar paraules amb aquestes.

Ara per ara, aquest joc només està disponible a Brasil i ha arribat a 300 nens. L'organització, però, està provant d'ampliar la producció perquè més infants tinguin la oportunitat d'aprendre jugant. La Fundació ha iniciat una campanya per donar suport a l'iniciativa amb el hashtag #BrailleBricksForAll.

A banda, aquest projecte té la llicència Creative Commons 'Attribution-ShareAlike 4.0 Internacional' perquè el disseny es pugui copiar i redistribuir en qualsevol altre mitjà o format. És a dir, està permès adaptar-lo, transformar-lo i construir-lo fins i tot amb propòsit comercial, mentre que es distribueixin les contribucions sota la mateixa llicència que l'original. Amb aquesta llicència, l'organització espera que altres persones o entitats col·laborin produint-ne tants com siguin necessaris.

Per explicar la iniciativa, s'ha llançat aquest vídeo:

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article