Arriba la Setmana per la Diversitat Sexual i de Gènere

És una iniciativa del CJB i del Grup de Treball d'entitats LGTBI que omplirà Barcelona amb activitats, tallers, xerrades i concerts


Un any més el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) organitza, junt amb entitats juvenils i LGBTI, la Setmana per la Diversitat Sexual i de Gènere, que comença aquest dissabte, 21 de maig, i s'allargarà fins diumenge 29.

Enguany els diversos actes de la Setmana es vertebren al voltant de la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. L'objectiu és reivindicar, una vegada més, el desplegament de la normativa i donar a conèixer quin és el contingut de la Llei i com afecta en el dia a dia de la ciutadania.

La programació començarà a les 6 de la tarda del dissabte 21 amb la taula rodona 'Com vivim la llei: la realitat dels joves LGBT+' amb Elena Longares (Lesbicat), Adrian Cuenca (Associació Universitària Sin Vergüenza) i Antonio Morillas (Violeta). Després hi haurà un concert de Daltabaix, Komba't i The Sick Boys. El diumenge 29 de maig, serà el dia de la clausura de la Setmana i  es farà amb un partit de volei contra la LGBTI-fòbia, organitzat conjuntament amb Panteres Grogues. Durant tota la Setmana hi haurà més xerrades, tallers, videofòrum, tertúlies i debats.

Visibilitzar la realitat de la joventut LGTBI

Si bé el col·lectiu LGBTI ha aconseguit l'aprovació lleis com la del Matrimoni Igualitari, la d'Identitat de Gènere i la Llei
contra  la  LGBTIfòbia, encara hi ha molt camí per fer. "La  nostra  lluita i les  nostres reivindicacions segueixen vives donat que encara tenen lloc discriminacions per raó d'orientació sexual i/o identitat de gènere", diu el manifest que les entitats han signat precisament per la Setmana per la Diversitat Sexual i de Gènere.

La igualtat real és, pels impulsors del comunitat, un objectiu pendent perquè continuen patint "agressions, verbals i físiques, que a moltes persones les impedeix visibilitzar-se". El manifest recorda casos d'assetjament escolar o mobbing per reclamar la necessitat de la lluitar contra la LGBTIfòbia. Cal visibilitzar la realitat bisexual i la normalització trans i fer paleses les injustícies a les quals es veuen sotmesos, apunta el manifest.

Per això, els signants demanen a les institucions "que s'involucrin més activament en la lluita, des de la sensibilització en l'educació fins l'actuació en els serveis sanitaris". A més, reclamen accions i educació especialitzada per prevenir i combatre el bullying LGTBIfòbic a les escoles. Proposen que sigui a base de canviar la perspectiva i l'imaginari de "família tradicional" i d'oferir més protecció de drets de les parelles lesbianes o bisexuals per tenir accés a les tècniques de reproducció assistida a la sanitat pública.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article