ECAS proposa sis mesures urgents d'atenció a les famílies

La federació ha presentat a la Directora General de Famílies una avaluació del grau d’execució del Pla de Suport a la Família


La comissió de Famílies d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) ha presentat aquest dilluns a la Directora General de Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Roser Galí, sis mesures urgents per millorar la situació de les famílies catalanes.

En el transcurs d'una reunió avui, ECAS ha exposat les seves demandes, que sorgeixen arran de l'anàlisi del Pla de Suport a la Família (2012-2016) de l'anterior Govern de la Generalitat. En un informe sobre les mesures executades a Catalunya, la federació destaca la disminució del pressupost per a polítiques de suport a les famílies. Així mateix, subratlla el paper de les entitats socials, que malgrat la reducció o desaparició de les subvencions "han pal·liat en gran mesura la manca de serveis públics".

L’informe traça les línies vermelles corresponents als tres eixos del Pla de Suport a la Família a parer de la Comissió de Famílies d’ECAS i reclama, en primer lloc, transformar les polítiques socials de suport a les famílies perquè parteixin d'una visió integral i global de les unitats familiars i tinguin en compte els drets de tots els seus membres, especialment dels infants i persones dependents.

Així mateix, demana donar suport a la família en tots els moments del seu cicle vital i garantir una renda per a les famílies amb fills i persones dependents. "Cal donar suport a les famílies per accedir a l'habitatge i poder pagar els subministraments i l'alimentació".

Davant del context socioeconòmic actual i el fracàs escolar, que afecta gairebé a un terç dels joves, la federació exigeix una aposta clara per la prevenció i l'educació com a inversions de futur. També reivindica aportar mesures per conciliar la vida familiar i laboral, a través de la iniciativa per a la reforma horària, i promoure les relacions positives entre els membres de la família, vetllant perquè cam membre pateixi situacions de violència.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article