'UniversiMÉS', un programa per acostar la universitat a persones amb discapacitat intel·lectual

La UManresa-FUB oferirà el curs vinent un programa formatiu de 50 hores pioner a tot l'Estat


Una vintena de persones amb discapacitat intel·lectual podran participar en la primera edició del programa 'UniversiMÉS'. Es tracta d'una iniciativa pionera a tot l'Estat que pretén proporcionar a persones amb una discapacitat intel·lectual inferior al 60% un espai universitari d'ampliació de coneixements i interessos socials i culturals.

El programa, impulsat conjuntament per l'UManresa-FUB, AMPANS, CX i BBVA, consta de 50 hores de durada i s'impartirà durant tot el curs acadèmic 2016-2017, concretament a partir del 6 d'octubre. La docència anirà a càrrec de professorat universitari que rebrà assessorament dels professionals d'AMPANS per adaptar la metodologia i els continguts als interessos i necessitats dels participants. 

Tots els continguts que s'impartiran estan enfocats a l'ampliació de coneixements i informació útil i aplicable al dia a dia dels estudiants. Es treballaran tres mòduls temàtics (Art i Expressió Artística, Economia i Vida Quotidiana i Entendre el món), que inclouran sortides, debats i tallers.

La selecció dels participants tindrà en compte l'interès del candidat com a elements clau per a l'aprofitament d'un programa formatiu més enllà del nivell i els coneixements de partida. La tria dels components d'aquest primer grup d'alumnes de l'UniversiMés també prendrà en consideració el seu potencial per esdevenir ambaixadors de l'experiència entre altres persones amb discapacitat pensant ja en futures edicions de la iniciativa.


Una universitat més plural

La posada en marxa d'Universi+ amplia el nombre de persones que poden accedir a la universitat, ofereix noves oportunitats a les persones amb necessitats de suport i fa que la UManresa, universitat de Vic i Universitat Central de Catalunya, es converteixi en una insittució més diversa i més integradora. El programa, per tant, pretén normalitzar la presència de persones amb necessitats de suport dins la universitat i contribueix a enriquir la diversitat
 
El director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, considera que  "Universi+ és un projecte pensat i concebut des de l'inici per sumar: sumar persones a la universitat, sumar diversitat a la comunitat universitària i sumar voluntats d'entitats diferents però decidides a concentrar recursos i coneixements en benefici d'un objectiu comú".

El president d'AMPANS, Sebastià Catllà, defineix UNIVERSI+ com "un projecte de generació d'oportunitats, que pretén obrir la universitat a tothom, fer-la més accessible i acollidora". Catllà ha assegurat que "aquesta iniciativa canviarà les persones, tant les que participaran directament en el programa com el conjunt de la comunitat universitària. Serà positiu per a tothom".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Marina Force Castells
2.
#1 Bon dia Aurea,

Sóc una de les redactores del social.cat. Nosaltres no tenim més informació, però pots intentar contactar amb Ampans. Ho pots fer a través d'un correu electrònic a [email protected] o del telèfon 938 272 300.

Moltes gràcies,

Marina
  • 0
  • 0
Aurea Jimenez Santa Coloma de Gramenet
1.

Desearía conèixer més d' aquest projecte. Tinc un fill de 30 anys amb 40% de discapacitat
Intel-lectual i l' agradaria molt participar en aquesta acció. Com podem fer?

Moltes gràcies per aquest tipus d' iniciativa,

Cordialment,


  • 2
  • 0

Comenta aquest article