Es necessiten 50.000 donants de sang els mesos d'estiu

Durant juliol i agost hi ha un 30% menys de donants i el Banc de Sang organitza més de 700 campanyes perquè cobrir les necessitats


El Banc de Sang i Teixits ja ha començat la tradicional campanya estival per buscar donants de sangs i evitar que les vacances facin minvar les reserves de sang. L'organització busca 50.000 donants al llarg de juliol i agost i per això ha impulsat més de 700 campanyes enter les quals la que porta per títol 'Aquest estiu, fes #amicsdesang'.

El canvi d'hàbits dels ciutadans durant l'estiu fa que hi hagi un 30% menys de donants en aquest període. A més, la sang caduca i calen donacions diàries per atendre els pacients, per la qual cosa és imprescindible mantenir de forma permanent les reserves de sang. Per això, des de l'1 de juliol s'han impulsat més de 700 campanya pel territori que, de manera extraordinària, faran que es pugui donar sang en places i espais públics de diferents poblacions catalanes. L'objectiu és incrementar en un 10% les donacions respecte l'estiu passat.

Les campanyes es distribuiran als indrets de més afluència de visitants, com les festes majors de Granollers, Mataró o Sant Salvador o l'Argentera o Valls, les capitals del Pirineu català, al llarg de la Costa Daurada o a Núria. També es faran maratons a Rubí, Castelldefels, Malgrat i Bellpuig d'Urgell, a més de Barcelona. A més d'aquests nous punts, qui ho vulgui també es pot dirigir a la majoria d'hospitals catalans on hi ha el punt permanent de donació de sang.

El tatuatge de moda i els #amicsdesang

Una de les campanyes que animarà a donar sang aquest estiu és la que el Banc de Sang ha batejat com #amicsdesang. Per aquesta campanya, l'organització ha demanat a 5 il·lustradors ha dissenyar 5 tatuatges diferents inspirades en diferents històries de cinc receptors de sang. Cada tatuatge, a més, està inspirat en una música que l'identifica amb la història del donant. Entre els dissenyadors dels tatuatges, hi ha Roger Padilla, membre del grup Manel, l'il·lustrador Ivan Córdoba o la realitzadora audiovisual Lyona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article