Consens de país per precintar el CIE de la Zona Franca

Generalitat, Parlament, entitats i partits han mostrat el seu suport a l’Ajuntament de Barcelona en una cimera celebrada aquest matí


El passat dia 7 de juliol l’Ajuntament de Barcelona ordenava el cessament de l’activitat del Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca al·legant que no comptava amb la llicència adequada ni tampoc amb les condicions de seguretat necessàries. Començava llavors un conflicte institucional entre el consistori i el Ministeri de l’Interior que n’ha ordenat la reobertura i ha impedit dos intents d’inspecció del recinte. 
 

Les institucions catalanes i les entitats han pres partit, avui, en una cimera celebrada aquest matí. El conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, entitats socials i representants de tots els grups polítics menys el Partit Popular (PP) i Ciutadans (C’s) han participat en aquest acte convocat per l’Ajuntament de Barcelona per fer front comú i reclamar el tancament del CIE i una nova Llei d’Estrangeria. També hi han estat presents la Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, i el degà del Col·legi de l’Avocacia de Barcelona (Icab), Oriol Rusca. 

L’alcaldesa, Ada Colau, ha destacat l'ampli consens "davant el forat negre dels Drets Humans que és el CIE" i el conseller Carles Mundó ha celebrat "les accions ben plantejades per part de l'Ajuntament" i ha critica l’actuació del ministre de l’Interior, Jorge Fernández, del qual ha dit que  “no s’entén que encara desenvolupi les seves funcions, quan hi ha hagut un escàndol democràtic a causa del seu full de serveis, que acumula despropòsits”. 

Carme Forcadell ha remarcat que "el Parlament seguirà defensant els Drets Humans de tots els ciutadans que per un motiu o altre es troben a Catalunya" i ha recordat que la cambra ja va demanar el tancament del CIE la legislatura passada. Hi van estar d’acord tots els grups polítics, menys aquells que avui no han assistit a la cimera, C’S i PP. 

És precisament per aquesta resolució del parlament que el tinent d’alcaldia de drets de ciutadania,participació i transparència, Jaume Asens, ha titllat la reacció del ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, com “un gest de menyspreu a les institucions del país i de la ciutat”. 

En aquesta línia, Ascens ha assegurat que després de dos intentes d’inspecció rebutjats per la Policia Nacional, el consistori ha demanat una ordre judicial per a poder-hi entrar. “Esperem tenir-la en els propers dies”, ha dit i ha afegit que en cas d’una negativa del jutjat explorarien altres vies per inspeccionar el recinte, que segons han informat diversos mitjans, té ja un intern. 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article