Els catalans, menys preocupats per l'atur i la precarietat laboral

Aquests, però, segueixen sent els problemes més importants per un 32,7% dels enquestats en la 2a onada 2016 del CEO


L'atur segueix essent la principal preocupació dels catalans, molt per davant d'altres com la insatisfacció amb la política i les relacions entre Catalunya i Espanya. No obstant, ha caigut un 3,5% el nombre de ciutadans que el consideren el problema més important respecte del març d'aquest any. Així ho constata l'estudi de la 2a onada 2016 del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), que compta amb una mostra de 1.500 individus. 

D'acord amb l'estadística, un 32,7% dels enquestats percep l'atur i la precarietat laboral com a la problemàtica principal a abordar. La insatisfacció amb la política (18,8%) i l'encaix entre Catalunya i Espanya (14%) ocupen el segon i tercer lloc, respectivament.

La caiguda coincideix amb un descens del nombre d'aturats registrats en el mes de juny, de 20.145 persones, cosa que representa una reducció del 4,28% respecte al mes anterior.

El nombre total de desocupats actualment se situa en 450.060 ciutadans. En comparació amb el mateix mes de l’any passat, la desocupació s’ha reduït en un 11,92%, amb 60.887 aturats menys registrats a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

 

Més optimistes pel que fa a la situació econòmica

La percepció positiva de la situació econòmica del país segueix a l'alça. Si en el darrer CEO un 16,4% de la població considerava que el panorama monetari era bo o molt bo, en aquest la xifra puja fins el 20,3%. Tot i l'augment, la dada roman lluny del 58,7% registrat durant l'estiu del 2007 i, a més, un 63,7% de la població segueix considerant que el panorama econòmic és dolent o molt dolent. 

Tanmateix, la meitat dels enquestats creu que no hi ha hagut cap mena d'evolució en el terreny econòmic respecte de l'any passat, mentre que un 17% creu que ha millorat i un 27%, que ha empitjorat. La percepció de l'economia familiar segueix la mateixa línia: un 62% considera que és similar a la de fa un any, un 11%, que és millor i un 27%, que s'ha deteriorat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article