La Fundació Hàbitat3 dóna sostre a 231 famílies en risc d’exclusió

Ha aconseguit 275 habitatges des de la seva creació ara fa un any i mig


La Fundació Hàbitat3 allotja actualment 700 persones vulnerables. Impulsada per la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ara fa un any i mig, l’ens té com a objectiu principal captar habitatges de lloguer a preus molt baixos per destinar-los a persones o famílies que tenen greus dificultats per accedir a una llar. 
 

Actualment la fundació gestiona 275 habitatges, que ha aconseguit mitjançant convenis amb la Generalitat de Catalunya i captant habitatges buits de particulars. En total dóna sostre a 231 famílies, 700 persones, que paguen un lloguer social determinat pel serveis socials dels ajuntaments o per les entitats socials. 

“Paguen en funció dels seus ingressos i possibilitats”, explica la fundació en un comunicat, on especifica que els lloguers es mouen entre els 50 i  els 300 euros mensuals. Concretament, la mitjana és de 154 euros.  

Actualment, Hàbitat3 té signats convenis per programes de pisos buits amb l’Ajuntament de Barcelona i amb l’Ajuntament de El Prat. El 60% de les llars ateses en aquests són nuclears, i el 43%, monoparentals – un 84%, de mares.  

La dimensió mitjana de les llars és de 3,9 persones, una xifra per sobre de la mitjana de les llars catalanes que és de 2,6 persones, segons l’IDESCAT. Totes les llars ateses, tanmateix, es troben per sota del llindar de pobresa severa de Catalunya.

Acords amb particulars 

Pel què fa a la gestió dels habitatges cedits per propietaris particulars, la Fundació Hàbitat3 signa un conveni amb ells per tres anys a un preu similar al de mercat. La diferència entre el cànon pactat amb el propietari i el lloguer de la persona que viu en el pis l’aporta l’ajuntament que promou el programa. 

Amb la seva tasca, l’ens contribueix a ampliar el parc d’habitatges de lloguer social , que és del 2% a Catalunya, una xifra molt inferior a la mitjana europea, que se situa prop del 18%. Un estudi fet per la Taula del Tercer Sector Social fa dos anys estimava en 231.000 els habitatges necessaris per cobrir execucions hipotecàries, famílies en risc, infrahabitatges i sol·licitants d’habitatge protegit.

Per la presidenta de la Fundació Hàbitat3, Carme Trilla “queda demostrat que el model funciona i que el Tercer Sector Social pot i ha de gestionar més habitatges per a col·lectius vulnerables”.  “Necessitem captar més pisos perquè la demanda és molt alta. Hi surt guanyant tothom: el propietari i la persona o família que viu en els pisos”, ha reblat. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article