Els manters proposen crear una cooperativa que “pagui impostos” i “dignifiqui” la feina del col·lectiu

Més de 50 manters van iniciar una manifestació ahir davant del consolat del Senegal a Barcelona, a qui van demanar suport davant del conflicte permanent


Més de mig centenar de manters es van manifestar ahir als carrers de Barcelona per posar fi al conflicte permanent cap a aquest col·lectiu: des de queixes dels comerciants per l’increment de venda ambulant fins a controls policials continus a ordres de l’Administració. El col·lectiu proposa ara crear una cooperativa que “tingui un espai digne, generi treball i pagui impostos”, segons informa el diari Ara.

La manifestació es va iniciar davant del consolat del Senegal a Barcelona, on el col·lectiu va entregar un comunicat al cònsol en què s’exigia que cap altre manter vagi a la presó i que s’alliberi el company empresonat per una presumpta agressió a un agent de la Guàrdia Urbana, que continua tancat des del 21 de maig, com també un altre venedor que es troba ingressat al centre d’internament per a estrangers (CIE) de la Zona Franca. La resposta del consolat, però, va ser nul·la.

La mobilització va passar també per davant de l’Oficina del Parlament Europeu on van recordar les dificultats de la immigració il·legal, i va acabar a la plaça Sant Jaume de la capital, davant del Palau de la Generalitat i l’Ajuntament, amb un últim missatge: “No es pot estar a favor dels refugiats i en contra dels manters. Ni en contra del CIE i permetre que hi tanquin més persones”.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, va reiterar aquest dijous que la venda ambulant de la ciutat “no està permesa ni de dia ni de nit” i ha assegurat que la institució que ella representa gestiona els efectius policials “en funció de les necessitats de la ciutat”, en resposta a una crítica de l’oposició en relació amb la manca d’efectius de la Guàrdia Urbana a la zona de manters.

El col·lectiu manter també va recordar ahir Mor Sylla, un venedor ambulant que va morir a Salou després de caure d’un balcó durant una operació policial.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article