Protecció Civil ha repartit enguany 90.000 polseres identificatives per a infants

Són reutilitzables i permeten anotar el nom de l’infant i un telèfon de contacte


Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha repartit enguany fins a 90.000 polseres identificatives per a nens i nenes, en les quals es pot anotar el seu nom i un telèfon de contacte per poder localitzar els familiars o responsables en cas que es perdin. D’aquestes, 35.000 s’han distribuït aquest estiu en diferents ajuntament, associacions de voluntaris de Protecció Civil i altres entitats i la resta es van repartir durant les passades festes nadalenques.

Les polseres són reutilitzables i un cop acabat l’esdeveniment, l’infant es pot treure la polsera i guardar-la per un altre ocasió en què assisteixi a activitats amb molta concurrència de gent. Protecció Civil recorda que és molt important posar les polseres identificatives als infants quan es vagi a llocs o esdeveniments on hi hagi una gran concentració de persones, com festes majors, concerts, festivals, parcs temàtics i aquàtics, piscines, desfilades o altres espectacles massius perquè malgrat que aquest sistema “no evita que es perdin”, “ajuda a accelerar la recerca del nen”.

Als llocs de socors de la Creu Roja, com ara les platges durant l’estiu, les famílies que van amb nens i nenes també poden sol·licitar les polseres identificatives. En aquest cas, però, és el personal de la Creu Roja qui anota les dades personals i de contacte de la família i lliga la polsera al canell de l’infant, per tal de facilitar la seva localització en cas de pèrdua. Al llarg d’aquest estiu, la Creu Roja ha pogut localitzar 82 nens i nenes que s’havien perdut a la platja gràcies a aquest sistema.

Polseres identificatives distribuïdes per tot el territori

La distribució de polseres es fa a petició dels diferents ens locals que organitzen esdeveniments amb gran afluència de participants. Fins ara s’han repartit polseres als ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Ripoll, Viladecans, Molins de Rei, Cornellà de Llobregat i Mollet del Vallès; a les associacions de voluntaris de protecció Civil de Calafell, Cardedeu, Martorell, Calonge, la Garriga, Breda i Vilafranca del Penedès; al Consell Comarcal de la Segarra; i a entitats com l’Associació per a la inclusió de les persones amb trastorn de l’espectre autista Aprenem i a la Llar Residència el Sopluig de la Fundació Estany.

Pel que fa als actes destaquen les celebracions de la diada de Sant Jordi, festes majors, fires com la de Sant Isidre a Viladecans, la Candelera a Molins de Rei, Fira d’entitats i de l’olla a Breda, Sant Isidre a Cervera, i de l’Ou a Sant Guix de Freixenet, proves esportives, festes municipals (de la Sal i de l’Anxova a l’Escala, la Cercavila infantil de Cervera i la Festa dels 80 de Palafolls), entre altres activitats.

Si teniu previst organitzar o anar a celebracions en llocs on es preveu que hi assisteixi molta gent, com ara espectacles culturals, esdeveniments esportius i musicals, festes populars o manifestacions, consulteu les recomanacions que ofereix el Departament d'Interior.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article