3.725 persones en atur participants del programa Treball i Formació del SOC cobraran mil euros mensuals

Benestar, sindicats i entitats municipalistes firmen un acord per ajudar els majors de 45 anys parats de llarga durada i col·lectius de difícil inserció laboral


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, els sindicats UGT i CCOO, i les entitats municipalistes FMC i AMC han signat aquest dimecres un acord on s'especifica que les persones contractades en el marc del programa Treball i Formació promogut pel SOC cobraran, com a mínim, mil euros mensuals. Aquesta decisió beneficiarà a 3.725 persones en atur.

Les persones beneficiades, a banda de treballar,  també hauran de seguir un itinerari formatiu que els hauria d'obrir la porta a una acreditació professional que els permeti buscar feina amb més garanties, un cop finalitzat el contracte subvencionat. La durada de les contractacions serà d'un mínim de sis mesos i un màxim d'un any, en funció del col·lectiu al que s'adreci segons els perfils prioritaris indicats al programa Treball i Formació.

La consellera del departament, Dolors Bassa, ha posat l’accent en la importància d’aquest acord perquè “per primera vegada passem d’un salari mensual de 850 als mil euros, que és el que hauria de ser el salari mínim interprofessional”. Aquesta decisió s’ha pres en consonància amb la resolució del Parlament de Catalunya que va instar el Govern a avançar cap a un nou salari mínim català equivalent al 60% del salari mitjà, aproximadament mil euros al mes, així com impulsar aquest objectiu per mitjà de l’acord pel diàleg social permanent.

Pel què fa a la partida destinada Treball i Formació, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha remarcat que “enguany hem augmentat el pressupost fins els 40 milions d’euros, 10 més que l’any passat, i volem aconseguir una inserció laboral efectiva amb treball digne”.

Els requisits

Es poden beneficiar del programa les persones en atur majors de 55 anys que hagin exhaurit la prestació i/o subsidi per desocupació, i que no tenen la cotització suficient per a que se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin als 65 anys.

També se’n poden beneficiar, amb contractes de 6 mesos, les persones en atur entre 45 i 55 anys que hagin exhaurit la prestació i/o subsidi per desocupació. Excepcionalment, si no hi ha col·lectiu de majors de 45 anys, podran participar-hi persones menors de 45 anys que hagin exhaurit la prestació.

Així mateix, se’n podran beneficiar les persones majors de 55 anys que reben la renda mínima d’inserció (RMI) amb un contracte de dotze mesos, i de sis mesos les que tenen menys de 55 anys.Entre el col·lectiu perceptor de la Renda Mínima d’Inserció, tindran caràcter preferent les dones amb càrregues familiars i les persones que estiguin en fase d’esgotar el termini màxim de percepció de la RMI.

Treball i formació

El programa Treball i Formació és una política activa d’ocupació promoguda pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) que s’adreça a les persones en atur que han exhaurit la prestació i/o el subsidi d’atur. L’objectiu és capacitar la persona d’experiència laboral i formació en el decurs de la seva participació en el programa a través d’una contractació per portar a terme actuacions de caràcter temporal d’interès general i social.

Compartint la voluntat dels sindicats i de les entitats municipalistes, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, mitjançant el SOC, han decidit millorar la qualitat de les contractacions en el marc d’aquest programa. La finalitat és incrementar l’ocupabilitat efectiva de les persones proporcionant una feina que, per les seves condicions, tindrien grans dificultats per trobar-la i, d’aquesta manera, puguin adquirir experiència professional.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Esther L.A. Barcelona
1.

Bon dia, Estic inscrita en el programa de feina "Treball i Formació" del SOC de on encara no m'han dit res. Voldria saber si us plau, si em podrien donar mes informació degut a que suposadament començaria al mes de novembre. Atentament , E.L.A.

  • 4
  • 0

Comenta aquest article