El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies vol "donar un impuls social" al Carnet Jove

El principal objectiu és que es converteixi en "una eina més activa en l’emancipació i participació dels joves"


La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha avançat aquesta setmana que es vol "donar un impuls social" al Carnet Jove per fer que sigui "una eina més activa en l’emancipació i participació dels joves, que esdevingui un espai d’integració i cohesió social i de construcció d’identitat i ciutadania".

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va inaugurar ahir el seminari de l’European Youth Card Association (EYCA) que porta per títol ‘L’acord parcial i el Carnet Jove Europeu: 30 anys implementant polítiques de Joventut’. En el marc de la inauguració, la consellera Bassa va destacar els 30 anys d’història del Carnet Jove català, que va qualificar com "una eina d’èxit al nostre país que actualment compta amb 550.000 titulars". Això suposa que 1 de cada 10 titulars d’un Carnet Jove a Europa és català. "Som referents a Europa", ha subratllat.

En aquest sentit, Bassa ha insistit en la necessitat d’estrènyer el vincle del Carnet amb l’associacionisme juvenil, “que és una font inesgotable de participació i d’enfortiment democràtic”, i ha destacat la voluntat de segmentar l’oferta segons les necessitats socials i fomentar els processos participatius perquè “no només volem fer un Carnet Jove per joves si no que el volem fer amb els joves”.

Catalunya, un referent

L’acte ha suposat l’inici de dos dies de treball entre diferents organismes d’arreu d’Europa gestors d’aquesta eina i que permetrà conèixer amb més profunditat el model català, per exportar els seus èxits a d’altres països europeus. És la primera trobada que celebra l’EYCA a Catalunya.

En l’acte també hi han participat l’alcalde de Sitges, Miquel Forns; la directora de Participació Ciutadana del Departament de Joventut del Consell d’Europa, Natalja Turenne; i el president de l’EYCA, Jarkko Lehikoinen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article