La Responsabilitat Social en la gestió de les organitzacions, l’eix vertebrador de la 7a Setmana de l’RSC

El Palau Macaya de Barcelona acollirà, a partir de dimecres, diferents conferències, tallers i xerrades on s’abordarà aquesta qüestió


La 7a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, organitzada per Ingeniería Social S.A.L i l’Associació +Responsable, s’inaugurarà aquest dimecres, 19 d’octubre al Palau Macaya de Barcelona. Durant quatre dies, empreses, entitats, la ciutadania i les principals institucions del territori debatran i reflexionaran entorn a la responsabilitat de les organitzacions i el seu paper en la societat actual.

La comunicació de l’RSC, la igualtat i la conciliació, la transparència, la implantació de sistemes de gestió ètics, les accions amb la comunitat i la mobilitat sostenible seran alguns dels temes de debat de les conferències, tallers i xerrades programades.

Amb l’objectiu de promocionar i destacar la importància que té introduir la Responsabilitat Social en la gestió de les empreses, entitats i administracions públiques, s’organitza de nou aquest esdeveniment, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Bancària ‘La Caixa’.

La diferenciació en un mercat globalitzat, l’ús eficient dels recursos i l’adaptació al canvi són alguns dels principals beneficis que aporta l’RSC quan s’introdueix de forma transversal en la gestió de les organitzacions. En aquest sentit, la Setmana de l’RSC oferirà casos pràctics on s’abordaran aspectes com la gestió responsable del personal, la transparència, les accions amb la comunitat, la mitigació de l’impacte ambiental o les eines de comunicació de l’RSC.

L’Hospital Plató, Nestlé, l’ATLL Concessionària de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Artés, Caprabo, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), Ndavant, Talher, la Fundació Claror, la Fundació Autisme Mas Casadevall, Can Cet, Sepra, Almécija Advocats, Xarxanet, Corresponsables, la Xarxa Nous Usos del Temps i la Xarxa d’Economia Social de l’Ajuntament de Barcelona, entre moltes altres organitzacions responsables, participaran en les conferències, en la fira RSC online o obriran les seves portes perquè la ciutadania conegui què fan en el seu dia a dia i com duen a terme accions de compromís amb els seus treballadors, el medi ambient i la comunitat. Així mateix, la Setmana lliurarà el distintiu Etiqueta Responsable a més de 30 organitzacions.

L’organització de la Setmana calcula que prop de 1.000 persones participaran o formaran part en alguna de les moltes activitats previstes. Totes seran gratuïtes i per inscriure-s’hi només cal accedir al web: www.setmanarse.cat i omplir la butlleta d’inscripció corresponent.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article