Barcelona inclusiva 2017


Aprofito l’avinentesa d'aquest article per desitjar-vos un bon any 2017 i també per parlar-vos d'un nou Congrés sobre la inclusió que tindrà lloc a finals d'any, concretament en el mes de novembre.

L´any 2014 va tenir lloc el 1er Congrés d'Orientació per a una societat inclusiva amb  molt bon resultat. La voluntat fou la de poder constituir un grup de treball transversal i internacional per avançar en la convivència basada en la igualtat, la justícia i la solidaritat i, en definitiva, per respectar la dignitat de la persona.

I vet aquí que ja tenim convocat el Congrés Barcelona Inclusiva 2017. L'organitzen ACPO (Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació) i ACO (Associació Catalana d'Orientació) amb l'objectiu de reflexionar sobre temes que van més enllà de l'escola o sigui sobre els entorns on es desenvolupa el cicle vital de les persones: barri, poble o ciutat, lloc de treball etc.

La nostra societat va canviant contínuament i per tant es necessari actualitzar el rols dels diferents professionals i en aquest cas, el de l'orientador, perquè els processos inclusius es puguin investigar, debatre, experimentar i compartir. Per això es convoca el nou congrés. Es proposa integrar les variables que condicionen o estimulen cada procés en els diferents àmbits, tant els educatius com els socials.

Es volen aconseguir diferents objectius alguns en relació a conèixer, tant processos com propostes de l'àmbit sociològic, polític i econòmic en relació a la societat inclusiva. També conèixer experiències, crear espais de convivència i intercanvi entre els professionals i fomentar i proposar iniciatives per tal de millorar la qualitat de la intervenció orientadora.

En resum, es vol donar continuïtat a la tasca iniciada el 2014 i aprofundir en la reflexió de propostes en un entorn de vida: ciutat, poble, barri i carrer, tot d'espais que es troben interrelacionats en xarxa on les persones s'han de desenvolupar com a subjectes actius i independents formant una comunitat viva i diversa.

Cal una reflexió col·lectiva que generi propostes d'actuació per construir nous models, que permetin aprendre del món de la inclusió. Aquest congrés es proposa debatre la implementació d'altres mirades, la creació de nous escenaris i l'elaboració de propostes participades en relació a la inclusió.

Els organitzadors conviden a un ventall de professionals: de l'àmbit de l'orientació, de la psicopedagogia, de la salut, serveis socials i també de les universitats, centres educatius i de recerca, fundacions, empreses del tercer sector i el public i persones interessades en el tema.

Han confirmat la seva assistència un bon grup de personalitats de tots els àmbits. Per citar-ne alguns: Marina Subirats, Arcadi Oliveres, Francesc Raventós, Victòria Molins, Jaume Carbonell, Xavier Palos i Jaume Funes, tots ells  provenen del nostre entorn més proper. En Miguel Angel Santos i Gerardo Echeita, d’altres comunitats autònomes. I també s'han animat personalitats de països molt allunyats de nosaltres com Roger Slee, d’ Austràlia,Toni Wood de Cambridge, Gordon Porter del Canadà, Sergio Roscovan d'Argentina i Jacobo Zardel de Mèxic.

L´esdeveniment estarà obert a tothom i, per tant, els lectors i lectores del Social.cat hi esteu tots convidats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

M.AsumptaClopas Martorell
4.

Gràcies Cristina, T´hi esperem.

  • 0
  • 0
M.AsumptaClopas Martorell
3.

Gracies Cristina, ens veurem al congrés.

  • 0
  • 0
M.AsumptaClopas Martorell
2.

Gràcies Cristina, t´hi esperem.

  • 0
  • 0
Cristina Fraile Barcelona
1.

Que interesantes los Objetivos del Congreso !!".
Asistí al primero y me resultó muy interesante.
Que importante es realizar acciones formativas que "promuevan el desarrollo de personas activas e independientes formando una comunidad viva y diversa". A por ello.
Gracias Assumpta por la información.
Intentaré asistir. Vete recordando, porfa.
Cristina F.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article