Puigdemont reivindica la col·laboració publicoprivada per lluitar contra la pobresa infantil

En una trobada amb un centenar d’empresaris, el President de la Generalitat ha fet una crida a aquest col·lectiu per participar al programa #Invulnerables


El programa contra la pobresa infantil i l’exclusió social #Invulnerables, iniciat ara fa just un any, ja és un projecte amb fonaments sòlids. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha participat aquest matí en una trobada al CaixaForum amb un centenar d’empresaris i directius per presentar l'estat actual del projecte i incentivar la col·laboració publicoprivada en la lluita contra aquesta problemàtica que "trobem arreu del territori català".

Puigdemont ha defensat que "no hi ha la possibilitat de donar respostes prou sòlides si es prescindeix d’un dels dos sectors", públic i privat. En aquest sentit, ha explicat que el model de concertació pública-privada ja fa anys que funciona i "ha acabat dibuixant una radiografia de la solidaritat molt pròpia de Catalunya".

Precisament l'element innovador d’aquest projecte social és el treball en xarxa de tots els agents del territori. La Generalitat de Catalunya, l’Obra Social ‘La Caixa’, la Fundació FC Barcelona i la Fundació Rosa Oriol encapçalen aquesta aliança que vol garantir la igualtat d’oportunitats.

El president també ha subratllat que #Invulnerables és un projecte "amb uns objectius concrets i uns beneficiaris directes" de totes les edats i que trobem arreu del territori perquè, ha afegit, "actualment la vulnerabilitat és transversal, ja no és només allò que passa als altres". Així mateix, ha considerat que la clau de futur com a país ha de ser arribar a "identificar i prevenir les prevulnerabilitats" per aturar-les abans que es manifestin.

Sor Lucía Caram, directora de la Fundació Rosa Oriol, també ha assistit a l’acte, on ha destacat que #Invulnerables és un "veritable projecte d’inversió social". "Cada any quan arriba l’hivern i el fred és particularment cruel ens mobilitzem. Sembla que el què fem solucioni el problema, però aquesta solució pal·liativa no atura el problema real que té la gent", ha subratllat, "no volem dedicar-nos a apagar foc, volem acabar amb aquest gran problema de país".

Així mateix, ha apel·lat el món de l’empresariat i l’Administració per animar-los a contribuir en aquest projecte: "No podem perdre una generació, és imprescindible que tothom s’impliqui activament".

#Invulnerables a 8 municipis

#Invulnerables és un programa que es dirigeix a infants i joves d’entre 0 i 18 anys que viuen en contextos d’exclusió social i les seves famílies. L’objectiu és donar resposta a les necessitats bàsiques que no tenen cobertes i oferir-los orientació, acompanyament i suport integral perquè puguin sortir d’aquesta situació de vulnerabilitat. Fins ara, #Invulnerables s’ha implantat avuit municipis: Manresa, Figueres, Manlleu, Lloret de Mar, el Vendrell, Tortosa, Salt i el barri de la Mariola de Lleida.

En la trobada d’avui hi ha assistit el director general de la Fundació Bancària ‘La Caixa’, Jaume Giró; el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner; la presidenta de la Fundació Rosa Oriol, Rosa Tous, i Sor Lucía Caram, directora de la mateixa fundació. També han estat presents en la trobada un centenar de directius d’empreses i organismes com ara Abertis, Grup DKV, Coca-Cola, HP, Ferrocarrils de la Generalitat, Plataforma Editorial i Col·legi de Metges de Barcelona, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article