Els sindicats d’ensenyament veuen “lluny” l’acord amb el Govern

El Departament de Meritxell Ruiz proposa als professors reduir-los una hora l'horari lectiu, malgrat que la petició eren dues


El Departament d’Ensenyament ha enviat una proposta als sindicats per evitar la vaga de professors prevista pel 9 de febrer. La conselleria, encapçalada per Meritxell Ruiz, es compromet a reduir una hora l’horari lectiu dels professors de primària i secundària i a augmentar 140 milions la partida destinada a educació, per poder tirar endavant els pressupostos, amb el suport de la CUP.
 

Els sindicats, però, “veuen lluny l’acord”, segons ha explicat el Portaveu Nacional d’USTEC-STEs, Ramon Font, a aquest diari. L’oferta no convenç els docents, ja que es queda a mig camí de la seva demanda, que aspirava a retornar a l’horari lectiu anterior a les retallades i reduir-lo en dues hores.
 
Aquesta mesura permetria incorporar 6.000 professors i tindria un cost de 80 milions d’euros segons els càlculs dels sindicats. De moment, però, la conselleria només s’ha compromès a contractar-ne 3.500 el curs 2017-2018, un miler dels quals no respondrien a la cobertura de l’hora, sinó a altres prioritats. Les noves dotacions se sumarien els prop de 2.000 mestres ja pressupostats per aquest curs acadèmic.

Proposta "excessivament esquemàtica"

Font ha explicat que la Conselleria ha enviat un escrit, “que no es pot dir document, perquè és excessivament esquemàtic” i que calendaritza tres anys. Així, l'oferta recull contractar 3.500 professors pel curs 2017-2018 i 2.200 més en el pressupost del 2018 i 2019.
 
La proposta “no s’entén”, ha dit el Portaveu Nacional d'USTEC-STEs, referint-se al fet que Ensenyament estima el cost de l’increment de 3.500 professors i la reducció d’una hora lectiva en 140 milions d’euros. Segons els sindicats, la reducció d’una hora lectiva té un cost de 40 milions. Font ha assegurat estar preocupat, perquè només “segueix la pista a 40 milions” i no sap on aniran a parar els altres 100. “No voldríem que aquests 140 milions que són fruit de la nostra vaga se’n vagin a la concertada”, ha dit. “El no reconeixement de la segona hora lectiva és un problema, perquè per a nosaltres era la reivindicació bàsica”, ha afegit. “Haurem de mirar la proposta amb lupa”. 

Està previst que les negociacions continuïn, ja que el departament ha convocat la Mesa Sectorial d’Ensenyament per dimecres vinent a dos quarts de deu. La reunió s’havia d’haver fet aquesta setmana, però des de la Generalitat no es va convocar. Els sindicats ho tenen clar i Font també: “No signarem qualsevol cosa”, ha assegurat.  

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article