Els sindicats es “replantejaran” la vaga del 9F, arran d’un acord amb Ensenyament

Entre les mesures principals, el departament ha acceptat la reducció de dues hores lectives a partir del curs 2018-2019


El departament d’Ensenyament i tots els sindicats de la mesa (USTEC-STEs, CCOO, UGT, ASPEPC-SPS) han tancat finalment aquest dimecres un pacte pels pressupostos que desconvocarà la vaga anunciada pel sector el 9 de febrer.

Ensenyament ha acceptat reduir la segona hora lectiva als professors a partir del curs 2018-2019. Aquest era un dels punts de discòrdia entre el departament i el sindicats, que volien tornar a l’horari lectiu previ a les retallades, de 23 hores al cicle de primària i 18 hores al de secundària.

La mesura permetrà ampliar el personal docent a partir del proper curs escolar 2017-2018. Al setembre, 4.714 nous professors s’incorporaran a les aules. En els propers dos anys, es preveu que la xifra augmenti fins els 6.000. Els números dependran, però, de l’aprovació dels pressupostos. El Consell Polític de la CUP es reunirà el proper dia 28 de gener per decidir si dóna suport als nous comptes.

“Crec que és la primera victòria en molt temps d’una vaga, perquè això [l’acord] és conseqüència d’una vaga”, ha dit el Portaveu Nacional de l’USTEC-STEs, Ramon Font, en declaracions a aquest diari. "És la millor notícia que he pogut donar com a sindicalista", ha afegit. "No passa cada curs que hi hagi un increment de professorat d’aquestes característiques. És començar a remuntar les retallades".

La setmana que ve sindicats i departament es tornaran a reunir per signar un acord que acabarà desconvocant, o no, la vaga del sector educatiu. Abans, però, els sindicats de mestres es reuniran per valorar la proposta, tot i que celebren la reunió d'aquest dimecres. Des que van començar les retallades el 2010, els mestres havien vist incrementades les hores lectives, primer en una setmanal i, després, en dues.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article