Un sistema informàtic notificarà a les víctimes de violència masclista els permisos penitenciaris dels seus agressors

El ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha dit en una entrevista a la Cadena SER que aquesta eina s’implantarà “en uns dies”


El Govern espanyol posarà en marxa “en uns dies” un sistema informàtic que alertarà a les dones que han patit violència masclista dels permisos penitenciaris dels seus agressors. Així ho ha anunciat el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, en una entrevista a la cadena SER
 

“El sistema permetrà connectar el sistema de seguiment integral de violència de gènere VioGen, que protegeix les dones, amb institucions penitenciàries. D’aquesta manera cada vegada que es concedeixi un permís a algú amb condemna per violència masclista, de manera immediata, la víctima rebrà un missatge el telèfon mòbil informant-la del permís i del motiu d’aquest”, ha explicat. Tanmateix, ha dit, el policia encarregat de la custòdia de la dona rebrà la mateixa informació. 

Zoido no ha especificat quan entraria en funcionament el sistema, tot i que la part tècnica ja està acabada, i només ha assegurat que serà d’aquí “a uns dies”. 

A Barcelona només el 7% de les víctimes són ateses

A Barcelona 141.350 dones pateixen violència masclista, segons una estimació de l’Ajuntament. D’aquestes, però, només 9.800 són ateses cada any, entorn al 7% del total. 

La xifra ha estat donada durant la presentació, dimecres, de l’Avaluació del Circuit Barcelona, feta conjuntament amb el Consorci Sanitari Barceloní. Circuit Barcelona va néixer el 2001 com un servei pioner a Catalunya per implementar estratègies de coordinació entre els diferents àmbits i professionals per oferir atenció de qualitat a les dones que estant vivint situacions de violència.

De les persones ateses per Circuit Barcelona entorn del 2% han estat homes, un percentatge que inclou víctimes i agressors, segons ha explicat l'Ajuntament en un comunicat. Un 73% del casos atesos han estat violència en l'àmbit de la parella, tot i que es vol ampliar la tipologia de violències amb les quals treballa aplicant canvis en la detecció i l'atenció, incloent l'àmbit laboral, el familiar i la mutilació genital.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article