L’Hospital de la Vall d’Hebron rebrà 122 milions d’euros per convertir-se en un gran campus sanitari

El centre comptarà amb un nou espai per a la recerca, les consultes externes i les urgències traumatològiques


Després que fa un any el Departament de Salut anunciés l’imminent transformació i renovació dels equips de recerca de l’Hospital de la Vall d’Hebron, el conseller Toni Comín ha concretat aquest divendres el pressupost que permetrà fer-ho en un termini de cinc anys. Per tirar endavant el projecte, es destinaran 122 milions d’euros per convertir un dels centres de referència a Catalunya en un campus sanitari. Feia set anys que l’hospital no patia cap reforma important.

Així, el pla preveu la demolició d’edificis obsolets, com la bugaderia, i la reubicació de les consultes externes en un edifici de més de 30.000 metres quadrats, que podria estar a l’altra banda de la Ronda de Dalt de Barcelona, un canvi que requerirà l’autorització de l’Ajuntament de Barcelona. El recinte, que ara aplega un hospital general, un traumatològic i un materno-infantil, acollirà també un nou centre de recerca, habilitarà del Parc de Salut obert als barris veïns i remodelarà els edificis assistencials.

"El pla ha d’acabar amb el barraquisme d’un hospital de referència", ha assegurat Comín. Amb aquest objectiu, la primera gran actuació serà, justament, la construcció del nou centre d’investigació, que aplegarà tots els departaments de recerca que ara estan distribuïts per l’enorme recinte. Aquest obra comptarà amb un pressupost de 15 milions d’euros, una part dels quals provindran del fons FEDER, i serà un projecte singular que ja té cinc estudis d’arquitectura finalistes.



Les consultes externes i la reurbanització del Parc de Salut, la transformació més ambiciosa

Més enllà de l’edifici que acollirà la recerca, una de les obres més costoses serà la construcció de l’edifici per a consultes externes. Per tirar endavant el projecte, seran necessaris 60 milions d’euros. En paral·lel també es reurbanitzarà el Parc de Salut perquè sigui un espai obert als veïns dels barris de Montbau i Sant Genís de més de 131.000 metres quadrats, motiu pel qual caldrà enderrocar els pàrquings exteriors i reordenar el trànsit, així com dissenyar zones verdes.

Finalment, també es treballa per millorar els edificis assistencials que, d’entrada, rebran una inversió de 27 milions d’euros per construir un nou edifici per a les consultes de l’hospital materno-infantil, les urgències de traumatologia, l’heliport i altres nous accessos. El gerent de l’hospital, Vicenç Martínez, ha assegurat que es mantindran el nombre de llits, però que es potenciarà l’habitació individualitzada. A més, es farà una inversió de la nova UCI aquest mateix any que costarà nou milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article