‘La Nit Més IN’ celebra la inclusió social de les persones amb discapacitat

Més de 600 persones van assistir a l’esdeveniment que organitza la Fundació Grupo Sifu per segon any consecutiu


Més de 600 persones es van aplegar aquest dilluns al vespre a la gala La Nit Més IN que celebra la Fundació Grupo Sifu. Per segon any consecutiu el Gran Teatre del Liceu es va omplir de gom a gom per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i per millorar la seva inclusió social. 

Va obrir la nit el pianista invident Ignasi Cambra, que amb només 27 anys és ja un reconegut músic i que va interpretar obres de Chopin. Després de l’actuació de Cambra, van pujar a l’escenari dos joves, l’Àlex Segura i en Ruben Roldán, que va perdre la cama per culpa d’un accident. La parella artística va demostrar que la discapacitat no és un impediment per convertir la sala magna del Liceu en l’espai propici per a un espectacle d’acrobàcies urbanes de parkour i freerunning.

Amb una coreografia creada just per a la gala, la Compañía Psicofusión Danza d’APSA, formada per persones amb síndrome de Down. L’associació, procedent d’Alacant, va presentar també l’espectacle In-perfección. Tot seguit va cantar sobre l’escenari la jove Camila Vargas, una noia de 22 anys que ha passat per un doble trasplantament de pulmó, juntament amb el grup vocal Sound Six, que ha participat al programa Oh Happy Day de TV3.

Va clausurar la gala la ministra espanyola de Sanitat, Dolors Montserrat. "Totes les les persones som iguals, però tenim capacitats diferents. El col·lectiu amb discapacitat és un exemple d’il·lusió, talent i esforç que permet a la societat superar les barreres que s’imposa", va cloure.

L’homenatge a dos herois per la inclusió social

L’esdeveniment també va servir per reconèixer la tasca d’Isidre Esteve, que després de patir un accident que li va provocar una lesió medul·lar, ha lluitat en favor de la inclusió de les persones amb diversitat funcional. La darrera fita d’Esteve ha estat participar en l’última edició del Rally Dakar.

Alhora, la gala va servir per presentar un altre repte, aquesta vegada del nedador menorquí en aigües obertes, Martí Riera, que vol convertir-se en el primer lesionat medul·lar en creuar el canal que separa Mallorca de Menorca. "Cal canviar la discapacitat per capacitar i demostrar que podem fer qualsevol cosa igual o millor que la resta de persones", va afirmar.  

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article