Més de 160 artistes participen en una exposició per recaptar fons a favor dels refugiats

La mostra ‘Projecte Refugi’, que destina els ingressos a la Creu Roja Anoia, promou el disseny i la il·lustració com a eines de conscienciació i actuació davant de situacions injustes


L’any passat 12,5 milions de persones van ser desplaçades a la força fugint de la persecució, la guerra, la violència i la vulnerabilitat dels drets humans. Davant d’aquesta situació, els dissenyadors Nil Morist, en Xavi Mula i en Jaume Enrich han impulsat Projecte Refugi, una iniciativa que promou el disseny com a eina de conscienciació i actuació davant les situacions injustes com ara la crisi dels refugiats.

Es tracta d’un projecte que pretén "moure consciències" i recaptar fons per col·laborar en els programes d’ajuda a les persones refugiades que s’executen des de la Creu Roja a l’Anoia. L’exposició, que es va inaugurar aquest cap de setmana a la sala d’exposicions Portal de Llevador d’Igualada, es podrà veure fins el proper 16 de maig.

La mostra és fruit de la crida al talent gràfic de tot Catalunya tenint com a temàtica principal la crisi humanitària dels refugiats. D’aquesta mostra se n’han editat postals individuals i també un llibre-catàleg, amb la portada serigrafiada a mà, que es podrà adquirir, ja sigui a la seu de l’exposició, o bé fent una donació a través del portal online de Coopfunding.

Disseny per la solidaritat

Projecte Refugi és el primer projecte de nova línia de disseny=igualada, anomenada Gràfica Activa que neix amb la voluntat de generar activitats amb finalitats solidàries. Des de disseny=igualada es reivindica la capacitat, la presència i la importància de l’ofici de dissenyador per col·laborar amb les accions humanitàries iniciades arreu del territori. Com a professionals del sector gràfic, potencien la capacitat de pensar i il·lustrar les injustícies, en un exercici de consciència, comunicació i narració a través de les imatges.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article