La Diputació de Barcelona impulsa protocols d'actuació municipals davant l'assetjament sexual en espais públics d'oci

La institució oferirà suport tècnic i econòmic als ajuntaments de la demarcació per fer front a aquest delicte


La Diputació de Barcelona ha obert, aquest any 2017, una nova línia de col·laboració amb els ajuntaments per donar-los suport econòmic i tècnic en l’elaboració de protocols d’actuació davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci.

Davant la voluntat de molts municipis de treballar per acabar amb el sexisme i les agressions que se’n deriven en el context d’activitats d’oci organitzades als espais públics, la Diputació de Barcelona ha iniciat un seguit de protocols que han de permetre revisar i dissenyar les programacions d’aquestes activitats (festes locals, celebracions, tradicions, festivals, actuacions musicals, oci nocturn, etc.) des de la perspectiva de gènere, i preveure les actuacions en el cas que es produeixin violències sexuals en aquests espais o contextos.

La corporació ofereix aquesta nova eina, que se suma a altres accions que desplega per a l’abordatge integral de les violències masclistes, i 15 ens locals ja han demanat aquest recurs a través del catàleg de serveis que els ofereix la corporació.

Prèviament, la Diputació ja havia realitzat algun assessorament tècnic puntual a demanda d’alguns municipis que s’havien trobat amb casos greus d’assetjament sexual. Aquest recurs és un marc a partir del qual es podran dissenyar campanyes o accions de prevenció, detecció i actuació, i elaborar materials de difusió i sensibilització adreçats a la ciutadania en general, o a un grup diana, en particular.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article