El Sindicat de Llogaters omple de gom a gom el Casinet d'Hostafrancs i prepara la primera assemblea

Fins a un miler de persones han seguit d'aprop la presentació d'aquesta iniciativa per frenar "l'abús del lloguer"


Fins a un miler de persones han seguit de prop la presentació del nou Sindicat de Llogaters, que a partir d'avui ja és una realitat "després de dècades sense estar organitzats". Unes 400 persones ho han fet des de dins la sala del Casinet d'Hostafrancs de Barcelona, 200 més des de fora de la sala i 400 via streaming a través de les xarxes socials.

El Social.cat ja va anunciar el passat dimarts la creació d'aquesta iniciativa que pretén fer front a "l'abús del lloguer" i de la qual hi participen fins a 16 entitats com ara l'Observatori DESC o la PAH. Les principals reivindicacions del sindicat passen per "un canvi en el mercat immobiliari que fomenti els contractes de llarga durada així com en els contractes amb pròrroga d’un any, que precaritzen el llogater", afirmava dimarts una de les representants del sindicat, Irene Sabater.

L’any 2013 el PP va modificar la Llei d'Arrendament Urbà (LAU), que va canviar la durada mínima dels contractes de cinc a tres anys. Per aquest motiu, ara, el sindicat demana la derogació immediata d'aquesta norma. A més, reclamen la creació urgent d’un veritable sistema públic de lloguer perquè, segons Sabater, "els habitatges buits, sovint a mans dels grans propietaris, esdevinguin espais de lloguer segur i assequible".

Si l'any 2000 la mitjana del lloguer mensual a la ciutat de Barcelona era de 408,3 euros, l'any passat la xifra, de 843,4 euros, representava un augment de més del 200% en el preu del lloguer. En aquest sentit, les entitats consideren que "hi ha una desproporció total i absoluta del cost de l'habitatge".

El proper divendres 26 de maig a dos quarts de 7 de la tarda el Sindicat de Llogaters ja ha convocat la primera assamblea, que està oberta a tothom qui estigui interessat a participar-hi i se celebrarà a l'Avinguda de Mistral de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article