‘L’apoderament de les dones, una eina per al lideratge i l’emprenedoria’, el cinquè col·loqui del Social.cat i la UGranollers

Granollers acull el dijous 1 de juny aquesta jornada, que se celebrarà a la Biblioteca Roca Umbert en el marc dels col·loquis 'Socialitzant'

‘Socialitzant' vol ser un punt de trobada i debat entre entitats i professionals de l'acció social a Catalunya


El mitjà digital Social.cat i la seu de la UVic-UCC a Granollers, UGranollers, impulsen el cinquè col·loqui Socialitzant, amb un debat sobre emprenedoria femenina i conciliació. La taula rodona tindrà lloc el proper 1 de juny a les 19 hores a la Biblioteca Roca Umbert de Granollers.

Sota el títol ‘L’apoderament de les dones, una eina per al lideratge i l’emprenedoria’, aquest és el darrer col·loqui d’un cicle de quatre xerrades programades durant el primer semestre de 2017, que la UVic-UCC i Social.cat van iniciar el mes de febrer. L’objectiu és reflexionar amb entitats, tècnics, professionals i experts amb la intenció de generar debat.

El context de la jornada

Les dones cobren, actualment, entre un 16% i un 26% menys de salari que els homes, segons les darreres dades del Govern. A  més, la gran majoria de persones que treballen a temps parcial (75%) són dones i aquestes manifesten que no ho fan com a tria, sinó perquè no han trobat altre lloc de treball, o no tenen possibilitat de conciliar els horaris familiars amb els laborals.

En l’àmbit universitari, el 60% dels estudiants que surten de les universitats són noies, i els resultats acadèmics de les noies són superiors als dels nois en tots els nivells formatius. Ara bé, malgrat ser majoria les dones que es llicencien a les universitats, a mida que els nivells professionals pugen, les dones van desapareixent. I fins i tot en els àmbits de treball són majoria, però no passen d’un 20% de mitjana en els espais directius.

Davant d’aquesta situació, la jornada ‘L’apoderament de les dones, una eina per al lideratge i l’emprenedoria’ posarà sobre la taula exemples de projectes d’èxit liderats per dones i desgranarà tots els motius que fan que, avui en dia, la majoria de projectes no estiguin liderats per dones. Tanmateix, intentarà buscar estratègies per revertir aquesta situació.

A més, el Social.cat ha recollit totes les dades imprescindibles per conèixer aquesta realitat en un dossier, que inclou també opinions i entrevistes a experts en aquesta matèria. Per obtenir-lo, podeu sol·licitar-lo al web: www.social.cat/socialitzant.

Els ponents

Per abordar aquesta temàtica complexa, el Social.cat ha convidat quatre ponents d’àmbits diferents per donar una visió polièdrica d’aquesta realitat.

  • Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana
  • Ana Pérez-Quintana, directora de la Unitat d’Igualtat i investigadora del grup de recerca Emprèn de la UVic-UCC
  • Clara Guasch Fortuny, codirectora de Femmefleur SCCL
  • Glòria Aubert, coordinadora d’emprenedoria social de la Fundació Surt

La periodista del Social.cat, Mar Barberà, moderarà el debat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article