La piscina de Gironella estrena un elevador que permet l’accés de les persones amb mobilitat reduïda

Fins ara hi havia l'accés adaptat a totes les instal·lacions menys fins a l'interior de l'aigua


L'Ajuntament de Gironella (Berguedà) ha presentat aquest dilluns la nova temporada de la piscina municipal, que des d’aquest any disposarà d’un elevador hidràulic per permetre l’accés de persones amb mobilitat reduïda als vasos d’aigua. Fins ara, aquestes persones tenien l’accés adaptat a totes les instal·lacions però no podien accedir fins a l’interior de l’aigua. Amb aquesta millora, Gironella afegeix un al·licient més a unes piscines que ja són referents a la comarca per la mida, que és olímpica, i pel bon estat de conservació dels entorns i els serveis que s’hi ofereixen.

L’alcalde de Gironella, David Font, ha explicat que aquesta mesura va en la línia “fixada des de fa temps” d'“oferir igualtat d’oportunitats a tots els ciutadans de Gironella”. En aquest sentit, ja s'havien fet passos de vianants accessibles i s'havia posat en funcionament un l’ascensor que connecta la colònia tèxtil Cal Metre amb el nucli històric.

Tal com ha explicat la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Gironella, Maria Àngels Sallés, la nova cadira s’activarà sota demanda i se n’encarregaran els socorristes de la piscina. Un cop dins l’aigua, caldrà que l’usuari disposi d’una ajuda (familiar, amic o professional) o que disposi de l’autonomia suficient per garantir la seva seguretat. Per presentar l’aparell, s’ha desplaçat fins a les instal·lacions un usuari de la Residència Sant Roc, acompanyat per professionals de la fundació, i s’ha pogut comprovar de primera mà la utilitat de la nova cadira.

El cost d’aquest aparell ha estat de 6.400 € que han comptat amb una subvenció de 4.000 € provinent de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article