Clou amb èxit el programa ‘Young Athletes’ per a nens i nenes amb discapacitat intel·lectual a Reus

El programa internacional de ‘Special Olympics’ introdueix al món esportiu els nens i nenes de dos a set anys


Més de 50.000 nens i nenes amb discapacitat intel·lectual d’arreu del món han participat del programa internacional ’Young Athletes’. Un programa que pertany al ‘Special Olympics’ i que busca desenvolupar les habilitats motores bàsiques dels nens i nenes de dos a set anys i millorar la seva capacitat de relacionar-se amb l’entorn.
 

Els alumnes de L’Escola Alba i la Font del Lleó de Reus han acomiadat el curs 2016‐2017 i han mostrat tot el que han aprés amb una festa final del programa Young Athletes. Les dues escoles reusenques han compartit espai i coneixements d'aquest programa durant tot el curs i han pogut treballar conjuntament per tal que els petits alumnes seguissin les activitats i el circuit amb jocs. Han estat un total de 17 nens i nenes que en el Polilleuger Municipal de Reus han mostrat com realitzaven diferents activitats davant dels seus familiars i amics.

Les proves del programa destinades a millorar habilitats

El projecte consta d’un circuit de vuit proves diferents que estimulen les seves funcions bàsiques. Ho fan a partir de jocs, balls i proves amb les quals els nens i nenes practiquen una sèrie d'accions com són destreses bàsiques i avançades, caminar i córrer, equilibri i salts, atrapar i agafar, llençar, colpejar i xutar o trepitjar. L’objectiu és que els alumnes puguin millorar l’equilibri, la força, la flexibilitat i la coordinació a partir d’aquest circuit de diferents proves i jocs. A més, també es vol millorar la capacitat de relacionar‐se amb el seu entorn i crear un hàbit d’activitat física com a element bàsic en el desenvolupament i formació de la persona.Per a la majoria d’ells han rebut la seva primera medalla i diploma. Així, molt emocionats i molt contents han recollit aquest premi que acredita que han participat amb èxit en el Young Athletes.

En total aquest curs han estat 28 nens i nenes de Terrassa, Reus i Lleida que ja formen part de la família de Special Olympics. La propera cloenda serà aquest dijous dia 15 de juny a l’Escola Llar de Sant Josep de Lleida. L’Escola Crespinell de Terrassa ja la va realitzar per tercer any.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article