Els docents s’apunten al canvi educatiu i desborden les formacions d’estiu

L’Escola d’Estiu de l’associació Rosa Sensat dobla el nombre de matrícules en la seva 52a edició i arriba als 1.500 mestres inscrits


Enguany, els docents s’han apuntat massivament a les formacions d’estiu que l’Associació de Mestres Rosa Sensat organitza cada any i que aquest any arriba a la seva 52a edició. En concret, l’entitat ha doblat el nombre d’inscrits per a les més de 70 activitats d’estiu. Uns 1.500 docents cursaran les formacions estiuenques durant les primeres setmanes del juliol, enfront dels prop de 700 que ho van fer l’any passat.

Aquest any, el tema principal de la formació és el canvi educatiu i la creació d’una nova escola. “Lluny de pensar que els canvis socials i tecnològics són inevitables, ho veiem com una oportunitat per permetre noves maneres de relacionar-nos i d’establir sinergies”, expliquen en el programa.

A més, els docents també poden escollir formacions en sis àmbits diferents: metodologies, diversitat, lectura, plàstica, llengua estrangera o competències digitals.

Repensar el model educatiu

Una de les propostes formatives que també ha despertat l’interès dels mestres i professors és la que l’Associació Rosa Sensat ha creat conjuntament amb les Xarxes per al Canvi i Escola Nova 21, Compartim i construïm el canvi educatiu. Repensant l'educació avui. El motiu és que el curs reflexiona sobre el model educatiu i repensa la relació entre els diferents agents educatius. Els professionals també podran debatre sobre com s’organitzen els espais, els temps i els materials per millorar l’aprenentatge.

Hi participaran uns 1.800 docents de tot Catalunya, unes formacions que també s’organitzen al juliol a Barcelona, Granollers, Manresa, Salt, Lleida, Sitges, Salt, Vilanova i la Geltrú, Tona, Tortosa i Tarragona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article