L'Observatori contra l'Homofòbia reclama un “canvi radical” en les polítiques LGTBI

L'entitat insisteix que cal “acabar amb la impunitat de les agressions”, davant l'atac a dues lesbianes a Lleida


“Cal un canvi radical en la direcció de les polítiques LGTBI del Govern de la Generalitat”. Així s'ha expressat el president de l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, després de fer-se pública l'última agressió per LGTBIfòbia registrada a Catalunya a una parella de lesbianes per fer-se un petó en la via pública la nit de Sant Joan a Granollers (Lleida).

Rodríguez ha manifestat que “últimament s'estan generant diferents expressions d'odi cap al col·lectiu LGTBI”, i ha lamentat que la resposta del Govern “no és suficient” d'acord amb la Llei de defensa dels drets del col·lectiu.

En aquest sentit, Rodríguez ha lamentat que “el possible descoratjament i atipament” d'una part del col·lectiu davant la “falta d'implementació” de la Llei, es tradueixi en episodis com l'ocupació de la Direcció general d'Igualtat de la Generalitat “per exigir responsabilitats”. Per això, ha insistit en la necessitat “d'un gir de 180 graus que no deixi impunes les agressions per LGTBIfòbia”.

La queixa coincideix amb la celebració del Pride Barcelona

La queixa de l'Observatori contra l'Homofòbia coincideix amb la celebració del Pride Barcelona, que va començar aquest dimecres amb el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI i s'allargarà fins el 9 de juliol. Estiu rere estiu, des de 2008, Barcelona organitza la Pride Barcelona, un esdeveniment de caràcter reivindicatiu i festiu alhora, enfortint el compromís de Barcelona amb la lluita pels drets i per les llibertats del col·lectiu LGTBI.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article