El Col·legi d’Educadors Socials denuncia la gestió “poc assenyada” dels infants estrangers no acompanyats

L’entitat alerta que la DGAIA ha presentat un pla “amb menys recursos dels que disposen els centres residencials”


El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ha posat el crit al cel aquest divendres en un comunicat, en què denuncia que el Govern està fent una gestió “poc assenyada” dels infants estrangers que arriben sols a Catalunya. Alerten que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) va demanar a les entitats atendre els 300 infants que es preveu que arribin durant el 2017 amb un import força inferior del que disposen els CRAE.

També expliquen des del col·legi que la DGAIA demanava un màxim de 48 hores perquè les entitats acceptessin la proposta, en què es contemplava només un import de 113,37 euros per menor al dia. Les funcions que calia desenvolupar eren prestar una primera acollida, amb allotjament i manutenció; assumir la guarda dels menors; orientar i prestar suport als infants; oferir activitats dirigides d’habilitats socials i de caràcter formatiu prelaboral; i promoure mesures d’inserció coordinades amb serveis socials.

A més, des d’Afers Socials es demanava garantir la presència durant 24 hores al dia els 365 dies de l’any d’un educador com a mínim, disposar d’un director per coordinar l’atenció i d’un treballador social que realitzés la valoració social i familiar. Per tot plegat, des del CEESC asseguren que “no poden quedar indiferents davant la proposta”, que ha estat tramitada amb “urgència” i “amb menys recursos dels que es disposen per al treball ordinari”.

Un debat “de profunditat” per afrontar l’arribada dels menors

Per això, reclamen treballar conjuntament amb la DGAIA per establir un pla que permeti donar resposta a l’increment de les arribades de menors immigrants no acompanyats. “En cap moment s’ha comptat amb els professionals de l’educació social per al dibuix de la proposta, que ens sembla desencertada ja que compta amb els mínims imprescindibles”, es queixen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article