La Generalitat convocarà 300 places públiques per gestionar la Renda Garantida

La consellera Bassa anuncia que al setembre es podria obrir la convocatòria perquè orientadors i auxiliars administratius comencin a treballar a finals d'any


La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha anunciat aquest dilluns que la Generalitat convocarà al voltant de 300 places per gestionar la Renda Garantida de Ciutadania, que el Parlament hauria d'aprovar al setembre.

Bassa ha explicat que les noves places seran d'orientador i auxiliar administratiu, i es podrien vehicular, algunes d'elles, a través de plans d'ocupació juvenil. Les places es podrien convocar al setembre mateix, un cop aprovada la llei, perquè puguin començar a treballar a finals d'aquest any i gestionar la Renda Garantida a partir del 2018.

El setembre, el mes d'implementació

A la tardor, a més, les prop de 29.000 persones que cobren la Renda Mínima d’Inserció (RMI) de 426 euros que ho sol·licitin i compleixin els requisits, podrien començar a rebre la nova prestació. Per poder tenir dret a rebre la subvenció, la persona haurà de tenir més de 23 anys, residir a Catalunya des de fa més de dos anys, no tenir propietats excepte una primera residència i haver esgotat totes les prestacions possibles. Tota la gestió i el seguiment de l’ajut es farà a través de les Oficines de Treball, que faran una revisió anual.

A banda dels beneficiaris de la RMI, s’hi sumaran unes 7.000 persones que podran sol·licitar-la com a complement d'un sou inferior a aquest llindar mínim. La Generalitat, però, calcula que rebrà un total de 70.000 sol·licituds, i això comportarà que el pressupost que fins ara suposava la renda mínima, de 177 milions d'euros, quasi es multipliqui per tres arribant a una inversió d'entre 500 i els 600 milions.

L'ajut anirà acompanyat d'un pla d'inserció laboral

Així, el primer membre d’una unitat familiar cobraria al setembre 550 euros al mes, que s’ampliarien fins al 85% de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) el 2018 i fins al 94% el 2019. A partir de l’abril del 2020, la persona ja cobraria el 100% de la prestació, que seria de 664 euros mensuals. El segon membre cobraria el 50% de la prestació i, per tant, la unitat familiar rebria fins a 813 euros al mes el primer any i 995 euros un cop s’arribés al 100% de la prestació a partir de l’abril del 2020. A més, cada fill rebria, d'entrada, 75 euros, que finalment s’ampliarien fins als 100 euros. El topall màxim seria de 1.200 euros per a una llar de dues persones amb tres fills.

La renda, a més, serà compatible amb altres ajuts, com ara beques menjador i escolars i la prestació de la Llei de dependència. Per poder-hi accedir, però, la persona s’haurà de comprometre a seguir un pla d’inserció laboral. En cas de no seguir aquest programa, la persona podria perdre fins a 150 euros de l’ajuda i, si rebutgés una feina, se li podria retirar la subvenció.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article