Fundació Arrels, Jaume Marí Pàmies i l'Ajuntament del Prat de Llobregat, premis solidaris ONCE

També han rebut el guardó Tallers Gaudí i el programa radiofònic ‘L'Olot, a Ràdio Olot’


La Fundació Arrels, Jaume Marí Pàmies i l'Ajuntament del Prat de Llobregat han estat guardonats amb els premis solidaris ONCE. Aquests premis tenen la finalitat de reconèixer les persones, entitats, institucions, projectes i mitjans de comunicació i administracions que fan una labor solidària al seu entorn d'influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l'autonomia personal i l'accessibilitat universal.

Els premiats destaquen per la sensibilitat social, la trajectòria i la dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits. A banda dels esmentats, també han estat guardonats Tallers Gaudí i el programa radiofònic ‘L'Olot, a Ràdio Olot’.

“Aquests premis són un reconeixement a la solidaritat catalana, la que rebem cada dia a l'ONCE que ens permet fer la nostra tasca social. Distingim persones, entitats i projectes que són l'altaveu d'accions que passen, massa sovint, silenciosament al nostre voltant”, ha indicat el president els guardons i del Consell Territorial de l'ONCE Catalunya, Enric Botí.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya se celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d'altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.

Pel que fa als premiats d'aquesta edició, Arrels és una fundació privada dedicada a l'atenció de persones sense llar de Barcelona. L'entitat va néixer el 1987 i té com a principal objectiu col·laborar en el desenvolupament integral de les persones en situació d'exclusió social.

Motius per premiar la solidaritat

La singularitat del programa radiofònic 'L'Olot, a Ràdio Olot' és que incorpora com a comentarista en Pere Ribes, un olotí d'onze anys invident. El jove explica que veu el futbol a través de la ràdio, perquè el periodista que retransmet el partit li descriu el terreny de joc i qui té la pilota. “La resta és imaginar-ho”.

Jaume Marí Pàmies rep el premi a títol pòstum. Va morir el 12 d'abril i havia estat director general de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona-La Muntanyeta. Tallers Gaudí és un projecte singular destinat a joves d'entre 16 i 29 anys en risc d'exclusió social, en col·laboració amb la Fundació Ciutat i Valors per la formació, Fundació Mercè Fontanilles per l'orientació i amb Art Integrat per l'ocupació.

Finalment, de l'Ajuntament del Prat de Llobregat es premia el servei d'Àpats Socials per a Persones Majors de 65 anys, un servei creat l'abril del 2016 entre els Serveis Socials de l'Ajuntament i la Fundació Rubricatus, que treballa amb persones amb discapacitat psíquica. Són aquestes persones les que fan els serveis. Els premiats rebran el guardó, l'obra escultòrica Solidaris, en un acte públic que tindrà lloc dijous 5 d'octubre a l'Auditori ONCE Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article