Unes 5.000 persones demanen el reagrupament familliar el 2017, un 13% més que l'any anterior

El Govern inicia ja la mentoria amb refugiats del Programa Català de Refugi

Creix el nombre de famílies marroquines i paquistaneses demandants, però es redueix les d'origen llatinoamericà i subsaharià


Durant la primera meitat de 2017 s'han tramitat 4.990 reagrupaments familiars, un 13% el nombre d'aquestes sol·licituds respecte l'any passat. Per origen, s'ha incrementat el nombre de famílies sol·licitants marroquines i paquistaneses i ha disminuit el de les d'origen llatinoamericà i subsaharià.

Més de 19.000 persones van regularitzar la seva situació administrativa a l’Estat espanyol. En aquest primer semestre de 2017, aquest volum total ha baixat un 5% respecte el mateix període de l'any passat. Es tracta de persones que es van adreçar a la Generalitat per demanar els seus informes d’arrelament i reagrupament, un tràmit necessari per a la concessió del permís de residència per part de l’Estat espanyol.

La major part dels expedients corresponen a persones que van demanar els seus informes d’arrelament per regularitzar la seva situació. Per aquesta via s'han rebut 4.892 sol·licituds d’informes (un 9% menys que el 2016). Entre els sol·licitants, guanyen pes els d'Hondures i de la Índia i perden pes els de Pakistan, Senegal i Bolívia.

En relació al servei d'informació especialitzat en estrangeria, durant el primer semestre de 2017 s'han atès 28.231 consultes, han augmentat un 42% les sol·licituds d'informació i mentre que guanyen pes les consultes telefòniques en perden les presencials. També cal destacar que es detecta un increment de consultes de persones d'altres administracions públiques.

Comença el Programa Català del Refugi

Amorós ha destacat que: “Catalunya complirà la Convenció de Ginebra i donarà als refugiats el mateix nivell de protecció: ni un euro més ni un euro menys pel que fa a la Renda Garantida de Ciuitadania.' Referent al Programa Català de Refugi, ha explicat que “ahir va començar la mentoria amb un grup de 7 famílies i a partir del 15 de setembre continuarà amb la resta d'entitats. Cada 20 mentors tindran un professional que els donarà suport”.

Suport a l’Acollida de Persones Refugiades

Tanmateix, la Generalitat ha posat a disposició 1.092 places d'habitatge, el 65% del total. D'aquestes, 793 estan en equipaments residencials i 299 corresponen a pisos. De les 1.092 places, el programa estatal només n'utilitza 278, és a dir, el 25%.

A més, el suport del ciutadans catalans  donen a les persones refugiades, s'ha fet palès amb2.730 voluntaris inscrits en el programa de mentoria. I ho han fet a través de 64 cursos oberts en 21 municipis diferents. El perfil dels mentors és: 77% amb estudis universitaris i el 84% parlen altres llengües a part del català i/o castellà. El 35% són membres d'associacions de tot tipus, preferentment socials.

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article