L’Observatori Contra l’Homofòbia presenta el primer manifest per a unes festes sense LGTBIfòbia

L'entitat vol conscienciar la ciutadania per a què tothom gaudeixi de l'oci sense restriccions per orientació sexual


L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya ha presentat el primer manifest sobre festes sense homofòbia titulat ‘Espais amables. Festes sense homofòbia’ als jardins de Joan Brossa (Montjuïc) davant més de 6.000 persones. 

“El manifest vol ser un nou recurs per impactar en un àmbit essencial de la vida de tota persona, l’oci, per a què tothom pugui gaudir de qualsevol esdeveniment lúdic o festiu sense cap tipus de restricció per raó d’orientació sexual i/o identitat de gènere”, ha explicat el president de l’Observatori, Eugeni Rodríguez.

En la presentació, Rodríguez ha destacat alguns punts essencials en una festa sense LGTBIfòbia com són “la visibilització del concepte #FestaAmable mitjançant cartelleria, habilitar lavabos unisex o fomentar i sensibilitzar adequadament al servei de seguretat perquè el primer filtre sempre contempli una atenció cordial i respectuosa cap a la diversitat de públic”.

Les festes ‘amables’

Finalment, Rodríguez ha aplaudit la col·laboració de Brunch–In the Park, que és on s'ha pogut fer la lectura pública del manifest, perquè concep “esdeveniments amables per al col·lectiu LGTBI”. En aquest sentit, ha apuntat que “les festes sense LGTBIfòbia que planteja l'OCH donen garanties bàsiques de seguretat i benestar de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals”. 

A més, tenen en compte com integrar el col·lectiu i permeten construir “un itinerari festiu que aposti per les complicitats i potenciï actituds freturoses d’odi i discriminació”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article