Aparadors virtuals: venedors de Barcelona creen una APP per fer accessibles els establiments

Fins a 200 establiments del barri de Sants s'han sumat a la iniciativa, pensada per a persones amb discapacitat visual


L’Eix Comercial Creu Coberta, Sants Establiments Units, la cooperativa Xarxa Oberta de Beacons de Barcelona i el districte de Sants-Montjuïc han creat una aplicació mòbil (APP) que permet a les persones amb discapacitat visual disposar d’informació actualitzada i reclams publicitaris dels comerços del barri de Sants de Barcelona.

A través dels ‘beacons’, dispositius autònoms de reduïdes dimensions, baix manteniment i que emeten un senyal Bluetooth, les persones que tenen instal·lada aquesta aplicació gratuïta anomenada ‘Barcelona sense barreres’ poden rebre notificacions al seu dispositiu mòbil.

D’aquesta manera, i pensat específicament per a persones amb discapacitat visual, el missatge pot obrir-se amb àudio-descripció, facilitant-te l’accessibilitat al comerç i posant en valor l’eix comercial de proximitat del barri.

Més de 200 comerços implicats

Per primera vegada s’aborda l’accessibilitat comunicativa als comerços per a persones amb diversitat funcional visual. Aquesta primera pràctica, s’ha fet a l’Eix Comercial de Creu Coberta Coberta i Sants Establiments Units on s’ha implementat un projecte de beacons en més de 150 comerços, i que s’estendrà en breu fins a 200 botigues i comerços més.

Així doncs, a través d’aquests “aparadors virtuals”, les persones que tinguin instal·lada l’aplicació al seu dispositiu mòbil rebran notificacions quan s’apropin a les botigues, ja que l’APP reconeix la senyal dels beacons. Aquestes notificacions, que disposen de descripció auditiva, podran oferir productes, informar de les novetats i fer recomanacions.

Un districte compromès amb l’accessibilitat

Aquesta nova experiència no és l’única. Des de fa anys, el districte de Sants-Montjuïc ha impulsat projectes, amb la col·laboració dels diferents eixos comercials del districte i de la Càtedra d’accessibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya, propostes per millorar l’accessibilitat de diferents col·lectius a l’entorn. Per exemple, a través del projecte Sants Sense Barreres o La Marina Sense Barreres, que estudien –juntament amb persones amb problemes de mobilitat, estudiants de la càtedra, i tècnics del districte- com modificar les barreres arquitectòniques que hi ha a molts comerços dels barris del districte, atorgant després unes ajudes per qui vulgui millorar aquestes condicions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article