L’Observatori de la Islamofòbia als Mitjans arrenca un web en què analitza desenes d’articles

La plataforma impulsada per l’Institut Europeu de la Mediterrània ofereix recomanacions per a un tractament més ètic


Si a principis de març, l’Institut Europeu de la Mediterrània va crear, juntament a la Fundació Al Fanar, l’Observatori de la Islamofòbia als Mitjans, ara l’ens comença a donar els seus fruïts. Darrerament ha estrenat un web en què ja s’analitzen desenes d’articles.

L’objectiu de l’Observatori és reflexionar, amb experts del món acadèmic, periodistes dels mitjans de comunicació i representants de les institucions sobre els tipus i els diversos graus d’islamofòbia que es poden trobar de forma habitual a la premsa espanyola i catalana. Per això, s’analitzen textos publicats a diaris com La Vanguardia, El Mundo, La Razón, 20 minutos, El País o Eldiario.es.

A la llarga, i tal com ha començat a fer ja a través del seu web, l’Observatori ha de poder, no només identificar casos d’islamofòbia, sinó també oferir recomanacions i millorar els mètodes de treball i els protocols de tractament de la informació dels periodistes. Per això, s’han elaborat un seguit de materials, com ara una guia per detectar els casos d’islamofòbia o alguns articles d’opinió que repensen i reflexionen a l’entorn de l’Islam.

Així mateix, recullen al seu web els actes i les xerrades que es realitzen per a l’estudi del món musulmà, s’ofereixen butlletins informatius de seguiment i s’elaboren de forma trimestral estadístiques de l’anàlisi de sis mitjans i la manera com tracten les informacions. També posen a l’abast de les audiències i els lectors un espai de denúncia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article