Dia Internacional de la Joventut: la imprescindible tasca social dels joves voluntaris

Per commemorar la data, Creu Roja Joventut recorda que atén més de 32.000 infants en situació de vulnerabilitat


Més de 600 milions de joves que viuen en països afectats per conflictes armats o que es troben en situacions de violència. A més, les persones d’entre 15 a 29 anys són el col·lectiu que més malparat surt de la violència armada, una situació que encara s’agreuja més entre les noies. Aquestes són algunes de les dades que l’ONU ha volgut recordar per commemorar el Dia Internacional de la Joventut, que enguany se celebra sota el lema de ‘Young Building Peace’.

Per aquest motiu, Creu Roja Joventut homenatja aquest dissabte la tasca solidària de prop de 4.000 joves que participen de l’entitat a Catalunya. També recorda que aquests joves atenen gairebé 32.600 infants de famílies en situació de vulnerabilitat. A més, la seves accions de sensibilització arriben a 37.000 menors.

La major part d’aquests infants reben ajuts directes de l’organització i una gran majoria també són atesos a través dels programes d’inclusió social. Entre ells, com recalca l’entitat, destaca el projecte Joguines per educar, que ha acompanyat 20.544 menors. El projecte forma part de la campanya d’hivern per festes.

A més, Creu Roja Joventut també dona suport els infants a través del programa de promoció de l’èxit escolar, en el qual els joves voluntaris ajuden a fer els deures als nens i nenes en horari extraescolar, a més d’oferir-los activitats educatives. També a l’estiu es realitzen els casals i altres activitats de lleure en 25 municipis i comarques d’arreu del territori.

Des del Consell Nacional de la Joventut animen també a participar en la commemoració impulsada per les Nacions Unides, que té per objectiu reconèixer la tasca que els joves fan a l’hora de prevenir conflictes i construir una societat més justa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article