Solidaritat: la resposta ciutadana davant l’atemptat a la Rambla de Barcelona

El Banc de Sang i Teixits recomana tornar la setmana vinent a donar sang perquè ja disposen de les reserves suficients per atendre els ferits


Cues als hospitals per donar sang, portes obertes d’algunes cases, comerços amb desenes de persones confinades, la vaga dels treballadors d’Eulen a l’aeroport de Barcelona anul·lada i taxis i hotels gratuïts per a qui ho necessités. Aquesta ha estat la reacció de la ciutadania durant la tarda d’aquest dijous arran de l’atemptat de la Rambla de Barcelona.

Mentre els agents policials i el personal sanitari treballaven per atendre el centenar de víctimes, la ciutadania tampoc s’ha quedat parada. Les sales de donació d’alguns hospitals de Barcelona han quedat plenes a vessar fins al punt que els centres sanitaris han demanat que els voluntaris tornessin l’endemà o durant la següent semana per dosificar les donacions.

En aquest sentit, el Banc de Sang i Teixits ha fet un comunicat on agraïen a la ciutadania l’allau de donacions de sang i recomanaven tornar-hi “al llarg de la setmana vinent” per remuntar novament les reseves, que per atendre els ferits ja eren suficients. A més, el Banc de Sang i Teixits ha recordat que “la sang caduca”.

 

 

L'atemptat de Barcelona

Una furgoneta ha atropellat als voltants de les cinc de la tarda un centenar de persones després de conduir a gran velocitat pel carril central de la Rambla de Barcelona des del carrer de Pelai fins a l'alçada del Liceu. El vehicle ha recorregut més de 500 metres fent esses i atropellant a totes les persones que ha trobat al seu pas. De moment, el conductor, que hauria fugit, no ha estat detingut.

Estat Islàmic ha reivindicat l'atemptat a través de l'agencià de notícies Amaq, a quarts de 10 del vespre, en què hi ha hagut almenys 13 morts i més d’un centenar de ferits, segons xifres oficials. Els Mossos relacionen l'atemptat amb l'explosió que es va produir dimecres a la nit a Alcanar. Arran d'aquest fet han estat detingudes dues persones, una a Alcanar i dues a Ripoll.

Un segon atemptat a Cambrils

Un segon atemptat s'ha produït a la una de la matinada de dijous a divendres al passeig Marítim de Cambrils. Cinc homes joves han atropellat i ferit set persones fins que el cotxe ha bolcat. Els Mossos han mort a trets quatre dels presumptes terroristes i han ferit el cinquè de gravetat. L'home també ha acabat morint, tres hores després. Pel que fa als ferits, un es troba en estat crític, un altre en estat greu i la resta tenen ferides de poca importància.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article