Els ciutadans dipositen flors i espelmes en record a les víctimes

A les dotze s'ha convocat un minut de silenci per retre homenatge a les víctimes de l'atemptat de Barcelona i Cambrils


Un cartell amb el lema ‘Catalunya, lloc de pau’, escrit en català i en castellà, presideix des d’aquest divendres cap a les 9 del matí, el mosaic de Miró del pla de la Boqueria de Barcelona.

L’ha deixat una dona, de manera espontània, juntament amb quatre espelmes. Mica en mica, ciutadans, barcelonins i turistes, s’han anat acostant a aquest punt, el final del recorregut de la furgoneta que aquest dijous va perpetrar l’atemptat terrorista al centre de la ciutat, per dipositar més flors i espelmes, i petits objectes personals, i fer així, un petit homenatge a les víctimes del succés.

La consternació ciutadana s’ha anat fent palesa amb les cares de dolor i indignació de tots els qui s’acostaven per recordar les víctimes que ha deixat el succés.

Un minut de silenci per retre homenatge a les víctimes de l'atemptat

Milers de persones s'han aplegat aquest divendres al migdia a la Plaça Catalunya de Barcelona en el minut de silenci per expressar el rebuig a l'atemptat d'aquest dijous i la solidaritat amb les víctimes mortals i els ferits.

La mobilització ha estat presidida pel rei Felip VI, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría; i el Govern de la Generalitat, amb el president Carles Puigdemont al capdavant; el vicepresident, Oriol Junqueras, i nombrosos consellers, com el de Presidència, Jordi Turull; el de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull o el d'Empresa i Ocupació Santi Vila; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, junt amb representants de diverses forces polítiques, com la secretària general d'ERC, Marta Rovira; el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián i els líders de les principals forces polítiques espanyoles; i entitats de la societat civil. L'acte ha acabat amb crits de "No tinc por!".

Barcelona no ha estat l'únic punt de Catalunya on s'han fet un minut de silenci. Arreu del territori la gent s'ha movilitzat i solidaritzat amb les víctimes i els seus familiars.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article